Nieuws uit de Regio

Al meer dan 400 bestellingen van boek over natuurbrand in de Peel

Het boek dat brandweervrijwilligers uit Deurne hebben gemaakt, is al door meer dan 400 mensen besteld. Dat vertelde de 18-jarige aspirant-brandweerman Daan van der Steijn zaterdagochtend in het DMG-radioprogramma Deurne Draait Door.

Het foto- en leesboek over de grootste natuurbrand van Nederland is een idee van vrijwillige brandweerman Theo Vermeulen. Hij deed een oproep aan fotografen, burgers en instanties om foto’s en videomateriaal te sturen die daarna in een boek zouden worden verwerkt. Er kwamen meer dan 460 foto’s en 50 video-opnamen binnen. Brandweervrijwilliger Daan van der Steijn vertelt: “We hebben natuurlijk niet alle foto’s in het boek kunnen plaatsen want dan zou het wel een heel dik boek worden. Professioneel vormgever Walter van Bussel heeft alle materiaal mooi vormgegeven voor het boek dat uiteindelijk 72 pagina’s dik is geworden.”

Het boek is voor 19,95 euro te bestellen via https://depeel.brandweerdeurne.nl en de opbrengst gaat naar de dorpsraden van Griendtsveen, Helenaveen en Liessel omdat deze dorpen de meeste overlast hebben gehad van de brand. Van der Steijn voegt daaraan toe: “Mocht de opbrengst heel erg hoog uitvallen dan gaan we kijken of we nog meer goede doelen kunnen steunen in de omgeving.”

Advertentie

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet