23.9 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneAl ruim 500 keer gestemd bij Carnavalskrakerverkiezing; Raad van Elf en Ik,...

Al ruim 500 keer gestemd bij Carnavalskrakerverkiezing; Raad van Elf en Ik, zij en hij gaan nek aan nek

Bij de publiekspoll van de DMG Carnavalskrakerverkiezing die zaterdagochtend om 11.11 uur werd geopend, is binnen 24 uur al meer dan 500 keer gestemd. De inzendingen van de Raad van Elf en Ik, zij en hij gaan op dit moment nek aan nek bij de strijd om de felbegeerde bokaal.

Toch kan er nog van alles veranderen want er mag nog worden gestemd tot woensdag 15 februari om 11.11 uur als de poll wordt gesloten. In totaal zijn er tot nu tien liedjes ingezonden waaruit inwoners van de gemeente Deurne hun drie favoriete liedjes mogen kiezen. “Een mooie oogst aan lokale carnavalskrakers in uiteenlopende stijlen”, zegt DMG-dj Eric Senders.

Vakjury
Hij maakt samen met nog twee dj’s van DMG Radio deel uit van de vakjury. Dit jaar zijn ook muzikant en liedjesschrijver Gerard van Kol en muziekproducent en eigenaar Dirk Joosten van Trypoul Studio’s in Neerkant vertegenwoordigd in de jury die meebeslist wie de uiteindelijke winnaar wordt.

Mario Wijnen
Die wordt bekendgemaakt op zaterdag 18 februari om 11.11 uur in het DMG-radioprogramma Deurne Draait Door. De winnaar ontvangt dan de Trofee die vanaf dit jaar voor het eerst is opgedragen aan de bedenker en initiatiefnemer ervan: Mario Wijnen. “Dit is de eerste keer sinds zijn overlijden dat we de wisselbokaal uitreiken en daarom vonden wij het mooi om hem op die manier te eren. Mario’s vrouw Fiona zal de Carnavalskraker Trofee dit jaar ook overhandigen aan de winnaar op de Markt”, legt Senders van de vakjury uit.

Druk dagje
Voor de winnaars van de prijs staat tijdens carnavalszaterdag een druk dagje voor de boeg. “Dat begint al met de bekendmaking om 11.11 uur in de studio van DMG Radio. Daarna gaan ze om 12.00 uur meteen in de tv-studio de videoclip opnemen en om 15.30 uur staan ze op het podium bij de sleuteloverdracht en mogen ze hun lied uitvoeren op de Markt in Deurne”, zegt DMG-dj Eric Senders.

Raad van Elf
Door de coronapandemie kon de verkiezing twee jaar niet doorgaan. De laatste keer dat de de wedstrijd werd gehouden was in 2020 toen De Raad van Elf won met hun nummer ‘T Is Weer Carnaval. De DMG Carnavalskrakerverkiezing is een liedjescompetitie die georganiseerd wordt door DMG radio, met als voornaamste doel de lokale carnavalsmuziek te promoten.

Stemmen
De combinatie van de resultaten van de publiekspoll worden gecombineerd met de oordelen van de vakjuryleden en leveren uiteindelijk de winnaar van de DMG Carnavalskraker Trofee 2023 op. Alle informatie over de wedstrijd vind je op de Carnavalskrakerpagina op de website van DMG. Stemmen voor de Carnavalskrakerverkiezing kan via de Carnavalskraker 2023 Poll.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen