18.9 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneAlberto Stegeman brengt Deurnese oplichter Patrick van de V. herkenbaar in beeld

Alberto Stegeman brengt Deurnese oplichter Patrick van de V. herkenbaar in beeld

In de de aflevering van Stegeman op de Bres waarin de misdaadjournalist de confrontatie aangaat met Patrick van de V., laat hij de Deurnenaar herkenbaar in beeld zien. Het programma is zondagavond op tv te zien om 21.30 uur bij SBS 6.

Patrick van de V. leent van verschillende mensen geld, maar betaalt ze vervolgens geen cent terug. Uit de eerste beelden is op te maken dat het om een bedrag gaat van meer dan een half miljoen euro. “Vrienden, familie, kennissen: niemand is veilig voor deze oplichter”, concludeert Stegeman in het tv-programma. Ook Mariska Joosten-Linders uit Deurne weet daar alles van. Zij nam vorig jaar contact op met de redactie van Stegeman op de Bres omdat Patrick 8.000 euro van haar moeder had geleend. “Je helpt hem omdat hij dan heel zielig zit te doen. En dan zie je er niks van terug”, zegt moeder Mien.

Grote bedragen
De smoezen die de man al zeker sinds 2019 gebruikt om voor elkaar te krijgen dat mensen hem grote bedragen lenen, lopen uiteen. Tijdens het onderzoek van Stegeman en zijn team blijkt de zaak zo groot en divers, dat ze meerdere keren naar Deurne komen om Patrick van de V. te confronteren, maar ook met de tientallen slachtoffers te praten.

“Ik had geen idee of hij de zaak zou aannemen. We moesten allerlei informatie doorsturen over de zaak wat betreft mijn moeder en ook van alle andere slachtoffers. Alle bewijsstukken zijn door het redactieteam verzameld en doorgenomen waarna er contact met ons werd opgenomen om te melden dat Alberto hierheen zou komen”, vertelt Mariska.

Herkenbaar
Naar aanleiding van het eerste artikel dat DMG publiceerde over Stegeman en de zaak Patrick van de V., meldden zich nog veel meer slachtoffers die allemaal nog geld te goed hebben van de man. Daarop kwamen de medewerkers van het tv-programma opnieuw naar Deurne en verzamelden nog meer bewijzen tegen de oplichter. Stegeman gaf toen al aan deze te willen bundelen en aanbieden aan het Openbaar Ministerie. Op deze manier wilde hij voor elkaar krijgen dat hij de Deurnese oplichter herkenbaar in beeld zou mogen brengen.

De uitzending van Stegeman op de Bres over Patrick van de V. is zondag 14 januari om 21.30 uur te zien bij SBS 6 en op maandag 15 januari om 22.25 uur bij Veronica. Bekijk hieronder de trailer van de aflevering.

Foto: SBS 6/Noordkaap TV Producties/Alberto Stegeman

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen