9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneOude apotheek begint langzaamaan steeds meer Wijkkamer Koolhof te worden

Oude apotheek begint langzaamaan steeds meer Wijkkamer Koolhof te worden

Een gezellige ruimte voor alle wijkbewoners, waar ze elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee. Al tientallen jaren was dat de wens van Wijkraad Koolhof in Deurne en sinds begin vorige maand is die uitgekomen. Achter de schermen zijn de vrijwilligers al druk bezig en begint Wijkkamer Koolhof steeds meer vorm te krijgen.

Vorig jaar konden wijkbewoners op zaterdag 9 december al een kijkje komen nemen in de ruimte, die nu is ingericht als apotheek. Maar als het aan de wijkraad ligt, komt daar snel verandering in en verhuist het inventaris naar de andere kant van de wereld: “Zeer waarschijnlijk hebben we vrijwel de gehele inrichting van de apotheek verkocht aan een beginnende apotheek in Suriname.”

Financiële steun
Het moment dat de ruimtes verder kunnen worden aangepast, is afhankelijk van wanneer de inrichting is verkocht en kan worden verscheept. “Voor meubilair zijn we offertes aan het opvragen om daarmee fondsen aan te spreken of ze ons financieel kunnen ondersteunen. Ook verzamelen we offertes om ‘Koken van/voor wijkbewoners’ mogelijk te maken”, leggen de leden van de wijkraad uit. Om dit te verwezenlijken, wordt geprobeerd aanspraak te maken op geld bij fondsen die dit soort initiatieven ondersteunen.

De indeling van de toekomstige wijkkamer wordt ook aangepast naar de nieuwe functie van het gebouw. De kleine kamer wordt geheel bij de grote kamer getrokken en de tussenmuren worden hiervoor gesloopt. Ook komt er een extra urinoir en wordt het toilet aangepast voor gehandicapten.

Gezellig maken
“Naast het slopen en bouwtechnische aanpassingen, willen we met buurtbewoners gaan nadenken over inrichting. Zoals welke kleuren kiezen we, de aankleding, hoe kunnen we het samen gezellig maken”, zegt Wijkraad Koolhof. De organisatie is nog op zoek naar wijkbewoners die straks als de ontmoetingsruimte is geopend, als gastvrouw of gastheer willen optreden. Ook mensen die mee willen helpen met het opknappen van de oude apotheek of het organiseren van activiteiten, kunnen zich aanmelden door een email te sturen naar vrijwilliger@wijkraadkoolhof.nl.

Foto: RSP Makelaars

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen