24.2 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneAlberto Stegeman opnieuw in Deurne; oplichter heeft nog veel meer mensen belazerd

Alberto Stegeman opnieuw in Deurne; oplichter heeft nog veel meer mensen belazerd

Het team van misdaadjournalist Alberto Stegeman is afgelopen week opnieuw in Deurne op bezoek gegaan bij slachtoffers van een Deurnenaar die veel geld bij hen heeft geleend maar nooit heeft terugbetaald. Naar aanleiding van het artikel dat DMG vorige week publiceerde over Stegeman die bezig is de oplichter aan te pakken, meldden zich nog eens zes particuliere slachtoffers en tal van ondernemers die nog geld te goed hebben van de man.

Reden genoeg voor Stegeman om zijn researchteam nog een keer naar Deurne te sturen. Ook Alberto zelf komt komende week opnieuw naar Deurne om in gesprek te gaan met mensen die zich hebben gemeld na het verschijnen van het artikel op de nieuwswebsite van DMG. De medewerkers van het tv-programma verzamelen allerlei soorten bewijzen tegen de oplichter. Deze wil Stegeman bundelen en aanbieden aan het Openbaar Ministerie. De tv-maker wil op deze manier voor elkaar te krijgen dat hij de Deurnese oplichter herkenbaar in beeld mag brengen. De uitzending staat gepland voor na de zomervakantie.

Veel erger
Stegeman werd ingeschakeld door Mariska Joosten-Linders uit Deurne, die namens een tiental slachtoffers optreedt. Ook haar eigen moeder geloofde de mooie praatjes van de oplichter en gaf hem 8.000 euro te leen. “Het is allemaal nog veel erger dan we dachten en het speelt vele jaren langer dan waar wij van wisten. Deze man heeft nog veel meer mensen benadeeld en voor enorme bedragen”, vertelt Mariska.

Overspoeld
Nadat ze haar verhaal deed tegenover DMG, werd ze overspoeld door reacties van mensen die ook slachtoffer waren geworden van de oplichtingspraktijken van de Deurnenaar: “Vanaf het moment dat het artikel op de website van DMG stond, stroomden de berichtjes binnen via WhatsApp en Messenger. Zelfs mensen die hier bij mij aan de deur kwamen om te vertellen dat zij ook nog geld tegoed hadden van de man.”

Oudere mensen
Naast de trieste verhalen van slachtoffers, kreeg Mariska ook veel positieve reacties van mensen die haar complimenten gaven omdat ze op de bres springt voor de slachtoffers. “Ik heb het vooral gedaan omdat de degene die door deze man gedupeerd worden vaak oudere mensen zijn die zelf moeite hebben om voor zich op te komen. Soms zijn ze ook bang omdat de man boos werd als ze hem geen geld wilde lenen. Er zijn slachtoffers bij die het nog niet eens tegen hun kinderen hebben durven te vertellen dat ze heel veel geld kwijt zijn door deze persoon”, vertelt Mariska.

Ondernemers
Na het verschijnen van het artikel van DMG bleek dat de oplichter niet alleen geld leende bij particulieren, maar ook bij veel ondernemers spullen kocht of diensten afnam en de rekening nooit betaalde. Mariska Joosten-Linders vertelt dat de oplichter heel veel bedrijven in Deurne en omgeving heeft gedupeerd: “Dat loopt echt uiteen van een bloemenzaak tot een telefoonwinkel en van een parketzaak tot zelfs een begrafenisondernemer.”

Rechtszaak
In de tv-uitzending waarin Stegeman de oplichter aanpakt, komt het uiteindelijk ook tot een confrontatie. “Dat was heel bijzonder om mee te maken. Alberto heeft hem stevig aangepakt maar het leek hem allemaal weinig te doen. Er is dus echt nog meer nodig om deze man te stoppen, zoals de rechtszaak tegen hem die op 28 juni voor komt en hopelijk gaat het OM hem aanpakken door de actie van Alberto. Hij wordt in elk geval ondertussen in de gaten gehouden door verschillende partijen”, zegt Mariska.

Lees ook: Alberto Stegeman pakt Deurnese oplichter aan; ‘Heeft zeker halve ton bij mensen afgetroggeld’

Foto: Mariska Joosten-Linders/Facebook Alberto Stegeman

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen