24.2 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneDeelnemers 32ste Roparun doorkruisen Deurne bij estafetteloop van ruim 500 kilometer

Deelnemers 32ste Roparun doorkruisen Deurne bij estafetteloop van ruim 500 kilometer

Verschillende deelnemers van de tweeëndertigste editie van de Roparun kwamen zondagochtend door Deurne gelopen. Ze leggen in het Pinksterweekend een afstand af van ruim 500 kilometer voor het goede doel. In team 279 zitten ook twee deelnemers die lid zijn van Lopersgroep Deurne. Ze hadden zondagochtend hun wisselpunt bij de Clarinet in Deurne.

De deelnemers zijn zaterdag gestart vanaf Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe en gaan in estafettevorm richting de Coolsingel in Rotterdam. Hiermee halen de ruim 5.000 deelnemers geld op dat via Stichting Roparun wordt ingezet voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker.

Twee routes
De eerste van de in totaal 212 teams zijn op zaterdag om 11.00 uur gestart en worden vanaf maandag rond 12.00 uur verwacht aan de finish. Er zijn twee routes die afgelegd kunnen worden: een noordelijke en een zuidelijke route. Deelnemers die de zuidelijk route hebben gekozen, komen vanuit Horst door Deurne heen en gaan door richting Best.

Ruim drie miljoen
De Roparun is een non-stop estafetteloop die al meer dan 30 jaar wordt gehouden. In 2022 bracht de actie een bedrag van ruim drie miljoen euro op. De teams zetten zich naast de loop ook het hele jaar door in voor het goede doel. De acties variëren van collecteren tot het wassen van auto’s en van het verkopen van een zelf bedachte Roparunpuzzel tot het rondbrengen van kerstkaarten. Al het geld dat deze teams ophalen komt ten goede van projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen.

Foto: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen