25.4 C
Deurne
zondag 11 juni 2023
Home- DeurneAlternatieve therapeuten komen samen in Deurne: ‘Soort ondernemerscafé maar dan anders’

Alternatieve therapeuten komen samen in Deurne: ‘Soort ondernemerscafé maar dan anders’

Jarenlang droomde Esther Brounen ervan om als holistisch therapeut te werken. Ondertussen heeft de 48-jarige Deurnese een praktijk aan huis in de St. Jozefparochie waar ze Guasha-behandelingen geeft, maar blijkt ze als alternatieve therapeut iets te missen; het contact met collega’s. Daarom start ze nu met een eerste kennismakingsbijeenkomst voor holistische en alternatieve specialisten in Deurne en omgeving. “Een soort van ondernemerscafé, maar dan net iets anders”, legt Brounen uit.“

Esther is zelf hoog sensitief en volgt een opleiding tot Guasha-therapeut en studeert herborisme. In haar praktijk geeft ze Guasha-behandelingen maar helpt ze ook hoog sensitieve personen om zijn of haar balans te vinden. “Al jaren droomde ik ervan, maar door allerlei zaken kwam het er steeds niet van. Er waren allerlei zaken waar ik als persoon eerst doorheen moest om te komen waar ik nu ben. Maar nu is het zo ver. Toch voel ik me een beetje eenzaam in mijn vakgebied”, zegt Brounen.

Enthousiaste reacties
Ze heeft meerdere collega-therapeuten in de regio Deurne een email gestuurd om te peilen of er animo is voor een bijeenkomst waarin soortgelijke behandelaars elkaar ontmoeten om hun ideeën te delen. Daarop kreeg ze veel enthousiaste reacties van collega’s die zich herkende in het verhaal van Esther en die graag een avond willen samenkomen. “We hebben in Deurne een ondernemerscafé, en er is ook LINC. Leuk om zo ondernemers te verbinden, maar ik voel me hier niet tussen passen”, legt Brounen uit. Ze zoekt meer een omgeving waarin aandacht is voor holistische benadering, alternatieve geneeskunde, natuur en eventueel spiritualiteit.

Visitekaartjes
Daarvoor heeft ze nu een ideale locatie gevonden bij Natuurpoort de Peel in Deurne. “We gaan op een leuke interactieve manier kennismaken met elkaar”, vertelt Brounen enthousiast. Als tip geeft ze aan de andere therapeuten mee om folders en visitekaartjes van hun praktijken mee te nemen zodat die na afloop uitgewisseld kunnen worden. De avond wordt afgesloten met een informele netwerkborrel.

‘Elkaars keuken’
Als de eerste bijeenkomst een succes blijkt te zijn, wil Esther Brounen de samenkomsten regelmatig gaan houden. Ze vertelt dat er van alles mogelijk is bij zo’n meeting: “Tijdens zo’n bijeenkomst is er ruimte voor presentaties, sprekers, een kijkje in elkaars keuken nemen in een informele sfeer en het uitwisselen van tips en tricks. En wie weet wat voor moois er meer uitrolt.”

De kennismakingsbijeenkomst vindt plaats op donderdag 25 mei in het Streekatelier van Natuurpoort de Peel aan het Leegveld 8a in Deurne. De gasten worden ontvangen met koffie, thee en iets lekkers en de bijeenkomst duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur. De entree bedraagt 6 euro per persoon. Aanmelden kan door een email te sturen naar info@guashapraktijkdeurne.nl.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen