9.7 C
woensdag 24 april 2024
Home- DeurneSV Deurne pakt drie punten tegen SV Someren (5-1)

SV Deurne pakt drie punten tegen SV Someren (5-1)

Coach Frank Teeuwen kon zondag weer een ervaren elftal neerzetten (alleen de geschorste Matheij ontbrak) en dat was vanaf het begin te zien: het spel was af en toe zelfs wervelend zodat de blauwwitten de wedstrijd af konden sluiten met een 5-1 eindstand.

Twee penalty’s werden terecht toegekend maar slechts één werd benut. Door het gemis van de laatste penalty staat SV Deurne op plek 8 in plaats van 7. Er zijn nog minstens 3 punten nodig om nacompetitie te ontlopen, dus nog 3 finales.

Penalty
In de 10e minuut wordt de bal door Groen ingebracht richting de 16 meter welke goed werd doorgespeeld door Van der Werf op Swinkels die van achter werd gehaakt op het moment dat hij binnen wilde schieten. De goed leidende scheidsrechter kende een penalty doe die perfect werd binnengeschoten door Groen: 1-0

Luchtduel
Rond de 22e minuut wordt de bal weer richting de 16 meter ingepompt waarbij de bal na een luchtduel voor de voeten van El Idrissi valt: die aarzelt niet en met zijn linker strak onder in de hoek schiet: 2-0. In de 30e minuut zet Swinkels goed door op links en legt de bal terug op Van der Werf waarna de bal voor de rechtervoet van Groen valt, die strak in het zijnet schiet en de stand naar 3-0 tilt. Wat een luxe: binnen het half uur lijken de broodnodige drie punten binnen!

Prachtige kopbal
Een paar minuten later neemt Swinkels een vrije trap die prachtig naar de kruising wordt gemikt, maar de bal lijkt te zacht en de keeper kan redding brengen. Net voor rust volgt nog een prachtige kopbal van Van der Werf na een goede voorzet van El Idrissi maar de onderkant van de lat voorkwam een 4-0 ruststand.

In lange hoek
Na de rust schiet Someren de bal naar voren om nog wat te forceren, maar binnen een minuut zet El Idrissi goed door op links maar zijn voorzet was te hard voor Van der Werf. Die blijft rustig aan de zijkant en legt de bal goed af op Van den Heuvel die zuiver, laag in de lange hoek binnenschiet: 4-0!

Te overmoedig
Het volgende kwartier is SV Deurne erg dominant met diverse kansen maar wordt het ook te overmoedig zo lijkt. Na een misverstand in de verdediging weet SV Someren de bal na een voorzet nog bij de 2e paal terug te leggen waarna wordt binnengetikt: 4-1. Dan volgen de wissels: Swinkels en Youri Veeneman worden vervangen door Van der Heijden en Schaefer

Zwak schot
Direct daarna speelt Van der Werf na een goede aanname door op Van der Steijn die verder opstoomt en met een sleepbeweging de keeper omspeelt en met links binnentikt: 5-1. Rond de 65e minuut volgt de tweede penalty van de wedstrijd Groen speelt Van der Werf aan in de 16 meter die wordt gehaakt, maar helaas mist El Idrissi de penalty: een te zwak schot laag in de hoek wordt gekeerd.

Er volgen nog wissels: de broers Knijnenburg en Geven vervangen nog Groen, Van den Heuvel en Van der Werf maar er volgt nog slechts één kans: Vd Heijden zet door op rechts maar zijn harde schot is recht op de keeper. In de 90e minuut wordt afgefloten. Eindstand 5-1.