19.2 C
Deurne
zaterdag 10 juni 2023
Home- DeurneAlzheimer Café Peelland over alledaagse dingen die helpen bij dementie

Alzheimer Café Peelland over alledaagse dingen die helpen bij dementie

Wanneer iemand beseft dat hij of zij lijdt aan dementie, is het moeilijk voor veel mensen, partners en omgeving om daar goed mee om te gaan. Alzheimer Café Peelland houdt dinsdag 2 mei een bijeenkomst om in te gaan op welke alledaagse dingen het leven met dementie gemakkelijker kunnen maken.

In het gesprek wordt dit bekeken vanuit het perspectief van de persoon met dementie zelf, de directe mantelzorger(s) en de omgeving. Gespreksleider Jac Huijsmans behandelt samen met casemanager dementie Susanne van Dijk van Savant verschillende vragen, zoals welke raad je mensen kunt meegeven die worden geconfronteerd met dementie? Huijsmans en Van Dijk leggen uit dat raad geven al een uitdaging kan zijn. Er dagelijks invulling aan geven, is volgens hen nog veel moeilijker. Ze leggen tijdens de bijeenkomst uit hoe je raadgevingen zo goed mogelijk in praktijk brengt.

De themabijeenkomst van dinsdag 2 mei is bedoeld voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden uit Asten, Deurne en Someren en vindt van 19.30 tot 21.00 uur plaats in ’t Kwartier aan de Kerkstraat 10 in Asten.

Foto: Alzheimer Nederland

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen