19.6 C
Deurne
zaterdag 10 juni 2023
Home- DeurneDeurnese Greenmachine van Mike Panhuijzen eindigt als 15de in Morocco Desert Challenge

Deurnese Greenmachine van Mike Panhuijzen eindigt als 15de in Morocco Desert Challenge

Een week lang crossten ze door de woestijn van Marokko met hun Green Machine; Mike Panhuijzen, Pieter Kuypers en Eva Panhuijzen uit Deurne. Afgelopen zondag stond de laatste etappe op het programma van de Morocco Desert Challenge (MDC) en wist Greenteam Panhuijzen als vijftiende te eindigen in de rally.

Dat ging niet zonder slag of stoot, want al bij de eerste rit van de wedstrijd kwam de Deurnese truck lichter aan bij de finish dan hij woog aan de start. “Een stuk bumper inclusief koplamp zijn we onderweg kwijtgeraakt, maar dat maakt het gevoel van triomf niet minder”, vertelt Mike Panhuijzen.

Navigator
Bij de tweede etappe kreeg de Green Machine het al wat zwaarder te verduren met een route vol zand en heel veel stenen. “Dus band kapot. Helaas liep het allemaal niet zo snel als we gedacht hadden”, zegt Panhuijzen. Over hun navigator is het team wel heel tevreden: “De jongste vrouwelijke navigator in deze rally, onze Eva, deed het prima!” Zij maakte tijdens deze editie van de wedstrijd haar eerste echte navigatie-kilometers.

Stenen
Ook de derde dag ligt de route weer bezaaid met stenen. “Die liggen er hier heel veel, maar het is super gegaan en we waren vroeg binnen zodat onze monteurs Frits, Rob, Tom en Mario snel konden beginnen en we op tijd naar bed konden”, vertellen de leden van het Greenteam.

Hitte
Een bijzondere dag volgde bij de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge. Die begon niet goed voor het Deurnese team: “Helaas werd monteur Pieter in de ochtend ziek. Hierdoor hadden we dus een plek over in de truck wat niet kan. Snel schakelen dus en op zoek naar een monteur. Zelfs heel dicht bij huis vonden we onze tijdelijke monteur in buurman Roberto van BVB panelen.” De hitte en problemen met het banden-aflaatsysteem zorgde er helaas voor dat het team van Mike Panhuijzen deze etappe vroegtijdig moest stoppen na 90 kilometer rijden. Ook de vijfde rit verloopt niet zonder kleerscheuren; het ruige terrein zorgde voor een klapband

Snelle teams
De ingekorte etappe op dag zes verloopt een stuk soepeler voor het Deurnese team. “Het steeds beter navigeren van Eva en de goede stuurkunsten van Mike zorgden ervoor dat we deze etappe met een mooie elfde plaats hebben afgesloten. Hierbij hebben we zelfs een aantal andere snelle teams ingehaald. De truck houdt zich perfect”, vertellen de teamleden.

Uitdaging
Tot nu toe was de hitte nog te doen, maar bij etappe 7 wordt de lange rit uit voorzorg ingekort vanwege het weer; de temperatuur is ondertussen opgelopen tot 45 graden. De route van in totaal 271 kilometer die deze dag gereden moet worden, heeft veel zand en duinen maar ook 12 kilometer stenen. Eva moest jammer genoeg de beslissing nemen om deze etappe over te slaan omdat ze zich niet fit voelde. Weer een uitdaging voor het Greenteam, maar gelukkig ziet monteur Tom dit als een kans om als navigator zijn rally-ervaring uit te breiden. “De proef gaat wederom super. De duinen maken indruk op onze Tom en hij vindt het geweldig. We kwamen op de twaalfde plaats binnen”, zegt Mike Panhuijzen.

Een frisje
De aller laatste 100 kilometers liggen klaar op dag 8 van de Morocco Desert Challenge. Die gaan aan het inmiddels geroutineerde team in een zucht voorbij: “Ook deze kilometers gaan we als een speer. Een goeie anderhalve uur later zijn we binnen. Moe, warm en heel voldaan drinken we een frisje op onze glorie. Wat is het allemaal top gegaan!” Het team van Panhuijzen is zeer tevreden met de vijftiende plaats die ze hebben behaald en bedanken iedereen voor alle steun. “Speciale dank aan Gerrit Zuurmond, Arjen Arendsen en Roberto Knoops voor het invallen. Tot de volgende rally”, besluit het Greenteam uit Deurne.

Lees ook: Deurnese Greenteam Panhuijzen van start bij Morocco Desert Challenge

Foto: Greenteam Panhuijzen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen