11.6 C
maandag 29 april 2024
Home- DeurneAmateurvoetbal overzicht: Deurne wint met grote cijfers, SPV pakt periodetitel

Amateurvoetbal overzicht: Deurne wint met grote cijfers, SPV pakt periodetitel

Een overzicht van alle gespeelde wedstrijden van de voetbalverenigingen uit de gemeente Deurne.

Eerste Klasse D

ZSV Zeilberg – De Valk (2-1)

De Zeilbergers kwamen al vroeg op achterstand in de wedstrijd tegen degradatiekandidaat De Valk. Na een kwartier zat ZSV-goalie Leon Thijs mis nadat de bal voor het doel werd gegeven, waardoor Josemar Makiavala de bal binnen kon lopen. Na iets meer dan een half uur spelen kreeg ZSV de kans om op gelijke hoogte te komen, maar de penalty van Wiersema werd gekeerd door Verhoeven. Niet veel later kwamen de geel-zwarten alsnog op 1-1. Een bal van Dirk Verlijsdonk werd bekeken over De Valk-goalie Verhoeven heen gestift door Maarten Kuunders. Na rust probeerde de ploeg van Ömer Kaya op voorsprong te komen. Dat lukte pas in de slotfase toen Marco Manders een hoekschop van Rik Wiersema binnen kopte.

Positie: 2
Volgende wedstrijd: ZSV Zeilberg – RKSV Wittenhorst

_________________________________________________________________________________________

Veritas – SV Deurne (0-4)

SV Deurne beleefde opnieuw een makkelijke middag, nadat het vorige week al met 2-0 won van Bekkerveld. Dit keer mocht Veritas eraan geloven. In de 17de minuut kwamen de bezoekers op voorsprong door een doelpunt van Harm van der Steen. Gregory Lammers verdubbelde voor Deurne tien minuten voor rust de score. Na rust ging het team van Jurgen Elbers vrolijk verder met scoren. Anton Loverbosch maakte in de 71de minuut de derde treffer. En Parfait Luwawa bracht de eindstand vlak voor tijd op 0-4.

Door de overwinning doet SV Deurne goede zaken in de strijd om de derde periodetitel. Hierin staat Deurne op de eerste plaats met dertien punten uit vijf wedstrijden.

Positie: 5
Volgende wedstrijd: SV Deurne – Venlosche Boys

Derde Klasse C

vv Helden – RKSV Liessel  (0-1)

Liessel boekte een belangrijke overwinning bij directe concurrent Helden. Al na zes minuten kwamen de Liesselnaren met geluk op voorsprong. Een verdediger van Helden passeerde zijn eigen doelman. De thuisploeg was daarna twee keer dichtbij de gelijkmaker, maar Liessel ging toch met een voorsprong rusten. In de tweede helft werd een inzet van Van Kimmenade van de lijn gehaald en had invaller Wiersma nog een grote kans op de 0-2, maar zijn kopbal ging rakelings naast.

Positie: 2
Volgende wedstrijd: Melderslo – RKSV Liessel

Vierde Klasse E

FC Cranendonck – Neerkandia (4-2)

Nadat Neerkandia de inhaalwedstrijd tegen SSE afgelopen donderdag met 0-3 verloor, ging het zondagmiddag opnieuw onderuit. Dit keer in en tegen Cranendonck. Daan Driessen bracht de thuisploeg al na zes minuten op voorsprong. Uit een hoekschop in de 35ste minuut, die makkelijk gepakt zou kunnen worden door Neerkant-goalie , kwam Cranendonck op 2-0 omdat de bal los liet. Marijn Mommers was er daarna als de kippen bij om de bal binnen te tikken. Voor rust kwam Neerkandia nog wel op 2-1 via Gert Swinkels. Na de rust kwam de wedstrijd weer meer in evenwicht. Neerkandia kreeg enkele kansen, maar telkens kon keeper Van Happen goed ingrijpen. Cranendonck kwam na een uur spelen op 3-1 door Damen. De Neerkanters brachten daarna via Marijn van Heugten de spanning weer terug in de wedstrijd. Bram de Leest maakte aan alle spanning een einde door in de allerlaatste minuut de 4-2 op het scorebord te zetten.

Positie: 6
Volgende wedstrijd: Neerkandia – RKSVO

Vierde Klasse F

SJVV – ELI (0-0)

Op Sportpark De Dreef waren er zondagmiddag nauwelijks kansen bij de wedstrijd SJVV – ELI. Er werd daardoor ook niet gescoord.

Positie: 10
Volgende wedstrijd: Mariahout – SJVV

Vijfde Klasse E

SPV Vlierden – FC De Rakt (4-0)

SPV pakte de periodetitel na een 4-0 overwinning op FC De Rakt. Daarom is de ploeg van Mario Plugers zeker van nacompetitie aan het einde van dit seizoen. Maar de Vlierdenaren doen ook nog gewoon mee om het kampioenschap in de Vijfde Klasse E. Toon van Lierop maakte voor rust twee treffers in de wedstrijd tegen De Rakt. Diezelfde van Lierop maakte na rust zijn hattrick compleet. Bram Rijnders maakte daarna nog de 4-0 en toen kon er gefeest worden op Sportpark Hoge Zijde.