7 C
vrijdag 26 april 2024
Home- DeurneAmateurvoetbal overzicht: ZSV wint met grote cijfers, SJVV gaat hard onderuit bij...

Amateurvoetbal overzicht: ZSV wint met grote cijfers, SJVV gaat hard onderuit bij koploper

Een overzicht van alle gespeelde wedstrijden van de voetbalverenigingen uit de gemeente Deurne. ZSV en SPV blijven meestrijden om het kampioenschap. Deurne wint eenvoudig op het eigen sportpark. Een bloedeloze 0-0 in Neerkant. En Liessel en SJVV gaan allebei onderuit.

Eerste Klasse D

vv Schaesberg – ZSV Zeilberg (1-4)
ZSV blijft nog altijd keurig meestrijden om het kampioenschap. De Zeilbergers, die vorige week ook van Schaesberg wonnen, versloegen dit keer opnieuw de Limburgers. Na ongeveer twintig minuten spelen kwam ZSV op voorsprong via Ron Verlijsdonk. Vlak voor rust kreeg Althuizen een grote kans om de 0-2 te maken, maar de spits kon oog in oog met de keeper zijn kans niet afmaken. Na een uur spelen was het opnieuw Verlijsdonk die het net vond voor de geel-zwarten. Schaesberg maakte meteen daarna de aansluitingstreffer, nadat het een strafschop had gekregen. En nog geen tien minuten later kreeg ook ZSV een penalty die onberispelijk binnen werd geschoten door Wiersema. Vlak voor het einde bepaalde Davy Althuizen de eindstand op 1-4.

Positie: 3
Volgende wedstrijd: ZSV Zeilberg – De Valk

SV Deurne – RKSV Bekkerveld (2-0)
Deurne had een makkelijke middag. De blauw-witten wonnen de thuiswedstrijd tegen Bekkerveld eenvoudig. Na een half uur spelen maakte Maarten Vos de openingstreffer op Sportpark de Kranenmortel. Gregory Lammers verdubbelde in de 38e minuut die voorsprong voor de Deurnenaren. De ploeg van Jurgen Elbers kreeg na rust nog enkele mogelijkheden, maar die werden niet benut.

Positie: 5
Volgende wedstrijd: Veritas – SV Deurne

Derde Klasse C

RKSV Liessel – Merefeldia (0-2)
Liessel ging op Sportpark De Smeltkroes onderuit tegen laagvlieger Merefeldia. In de 22e minuut kwamen de Liesselnaren op achterstand door een doelpunt van Jay Stals. De ploeg van Maarten Stevens konden die achterstand niet goedmaken en tien minuten voor het einde maakte Stals zijn tweede van de middag. Door de nederlaag van Liessel en het gelijkspel van HBSV is NWC uit Asten al kampioen in deze competitie.

Positie: 2
Volgende wedstrijd: vv Helden – RKSV Liessel

Vierde Klasse E

Neerkandia – Maarheeze (0-0)
De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd en kregen goede kansen op de openingstreffer. Daarna kreeg ook Neerkandia steeds meer kansen in de wedstrijd, maar stond Maarheeze-goalie Geurts in de weg. Ook na rust kwamen er kansen op Sportpark de Moostdijk. Doelpunten vielen er alleen niet in Neerkant zondagmiddag.

Positie: 5
Volgende wedstrijd: Neerkandia – SSE

Vierde Klasse F

RKPVV – SJVV (6-0)
SJVV ging hard onderuit in Helmond bij koploper RKPVV. Door treffers van Van Lierop en Burhenne gingen de Helmonders met een voorsprong van 2-0 rusten. Na rust werd het 3-0 door Raymond Swiggers en daarna tekende Van Lierop voor nog eens drie doelpunten.

Positie: 10
Volgende wedstrijd: SJVV – ELI

Vijfde Klasse E

SPV Vlierden – WHV (4-1)
SPV beleefde een makkelijke middag op het eigen sportpark. De Vlierdenaren blijven daardoor goed meedoen om de titel. In de 25e minuut kwam SPV op voorsprong door een doelpunt van de 19-jarige Willem Swinkels. Vlak daarna kreeg de ploeg van Mario Plugers een penalty die werd verzilverd door Leon Swinkels. Niet veel later werd het zelfs 3-0 voor SPV. Rijnders schoot van afstand, waar de doelman van WHV zich door liet verrassen. Daarna deden de Loosbroekers iets terug via Yorick Van de Rakt. Nog voor rust werd de eindstand door Luuk van Bree bepaald op 4-1.