11.4 C
Deurne
donderdag 18 april 2024
Home- ZeilbergLampegastuh eerste naam 9Zero Festival 2019

Lampegastuh eerste naam 9Zero Festival 2019

9Zero heeft maandagavond de eerste artiest van 9Zero The Journey bekendgemaakt. Het Eindhovense DJ-duo Lampegastuh is de eerste naam van het Deurnese festival dat plaatsvindt op 29 juni. 

Uit de hand gelopen grap
Lampegastuh bestaat uit Jordy Graat, bekend van Omroep Brabant, en Gert-Jan van der Zee. Ze stonden in het verleden al op WiSH Outdoor, Lakedance en Winter Park Festival. De act is ontstaan als een uit de hand gelopen grap. De DJ’s traden al vaker samen op, maar stonden dan op het podium als Jordy en Gerrit.

“Alsof we uit de boerenschuur in Bladel kwamen. Daar moesten we iets op verzinnen, dus na een middag brainstormen kwamen we op de Lampegastuh. Die hadden we eigenlijk alleen maar bedacht voor Lakedance en Majestic. Dat we ook daadwerkelijk boekingen zouden krijgen, hadden we nooit gedacht”, aldus Jordy Graat in het verleden tegen Eindhovens Dagblad.

Van straatfeest tot festival
9Zero begon in 2009 als straatfeest en verhuisde al snel naar het Kerkplein in de Zeilberg. Door de jaren heen groeide het festival binnen de mogelijkheden van die locatie. In 2015 waren er vier podia. Sinds 2016 vindt 9Zero plaats op het evenemententerrein op de Breemortelweg. Het festival breidt nu nog verder uit met een zesde podium. De elfde editie wordt gehouden op zaterdag 29 juni.

Foto: Image’n Media

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen