10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneAnalisten ING en Jefferies verlagen koersdoel Ebusco fors

Analisten ING en Jefferies verlagen koersdoel Ebusco fors

Zowel zakenbank Jefferies als ING hebben dinsdag het koersdoel voor Ebusco fors verlaagd. De analisten van ING stelden het koersdoel met meer dan de helft naar beneden van 13,00 naar 6,00, maar handhaven wel het koopadvies. Jefferies verlaagde het koersdoel voor de Deurnese busfabrikant van 8,00 naar 4,00.

Analist David Kerstens van Jefferies heeft daarnaast ook het advies voor het aandeel Ebusco verlaagd van ‘Houden’ naar ‘Underperform’. Deze aanpassing is gedaan in verband met de orderinstroom die in de tweede helft van vorig jaar daalde tot 81 bussen en de productievertragingen met de Ebusco 3.0 in Deurne.

300 miljoen omzet
De busfabrikant verwacht zelf voor 2024 een omzet van ruim 300 miljoen euro: “Gebaseerd op de huidige productie in Deurne en de ontwikkeling bij onze assemblagepartners, verfijnt Ebusco zijn omzetverwachting voor het volledige jaar 2023 tot tussen de 145 en 155 miljoen euro, wat de onderste helft weerspiegelt van de verwachtingen zoals die in het derde kwartaal werden gegeven.” ING houdt rekening met een omzet van 302 miljoen euro en een EBITDA van circa 2 miljoen euro.

Analisten van ING noemen het besluit van Ebusco om weer met assemblagepartners te gaan werken een pijnlijke beslissing, maar wel één die zijn vruchten afwerpt. De busfabrikant meldt dat de operationele uitbreiding buiten Deurne inderdaad op schema ligt: “De eerste in serie geproduceerde 3.0-bussen zijn met succes geassembleerd bij onze assemblagepartners in China en klaar om dit jaar te worden verscheept. Verder zijn bij onze montagepartner de eerste casco’s op basis van een lokale supply chain opgeleverd en ligt de start van de productie in onze fabriek in Rouen op schema.”

Langetermijnstrategie
Dat Ebusco een Capital Markets Day voor beleggers houdt in het tweede kwartaal, is volgens ING geen toeval. De bank verwacht dat Ebusco de bedrijfskosten aanzienlijk kan verlagen, maar wel pas in de tweede helft van 2024. Analisten denken dat het management van de Deurnese busfabrikant rond die tijd een beter beeld heeft van de kostenbasis, marges en de groei. Ebusco wil tijdens de beleggersdag meer inzicht geven in de marktontwikkelingen, haar langetermijnstrategie en de technologische roadmap.

De bussenbouwer regelde eind 2023 met een versnelde aandelenuitgifte een nieuwe financiering van 59,2 miljoen. Volgens ING een teken dat aandeelhouders en financiers het bedrijf willen blijven steunen en vertrouwen hebben dat Ebusco levensvatbaar wordt met een positieve kasstroom. Analisten van de bank denken dat dit in 2024 ook lukt en handhaafden daarom dinsdag het koopadvies.

Foto: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen