9.1 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneAns en Charles uit Deurne van Pompidom zijn Brabander van het jaar...

Ans en Charles uit Deurne van Pompidom zijn Brabander van het jaar 2021

Bij de verkiezing van Brabander van het Jaar zijn Ans van den Broek en Charles Engelen uit Deurne uitgeroepen tot winnaar van het jaar 2021. Ze waren één van de in totaal vijf genomineerden die waren uitgenodigd in de Winter Efteling waar zij afgelopen woensdag in het geheim al kregen te horen wie de winnaar was. Vandaag werd op eerste kerstdag in een speciale tv-uitzending van Omroep Brabant officieel bekend gemaakt dat de twee samen Brabander van het Jaar 2021 zijn geworden.

Ans en Charles waren genomineerd vanwege het werk dat zij doen in hun winkel Pompidom SpeelGOED aan de Blasiusstraat, waar de twee gratis speelgoed aanbieden voor kinderen die het thuis niet zo breed hebben. Omdat ze zelf weten hoe het is om rond te moeten komen van een minimum inkomen, begonnen ze met in eerste instantie een eenmalige inzamelactie van speelgoed voor kinderen.

Echte winkel
Uiteindelijk groeide dit uit tot een echte winkel in de garage van Charles. Iedereen die het financieel moeilijk heeft, kan er op zondagen van 12.00 tot 15.00 uur drie cadeaus uitkiezen. Het speelgoed in de winkel van Ans en Charles komt van mensen uit de hele regio die hun speelgoed doneren, maar ook bedrijven geven vaak spullen om weg te kunnen geven bij Pompidom.

Bekijk hieronder het fragment uit de uitzending van Omroep Brabant waarin Ans en Charles krijgen te horen dat zij Brabander van het Jaar 2021 zijn geworden.

Foto: screenshot tv-uitzending Omroep Brabant

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen