28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneAppartement aan de Waal voorwaardelijk gesloten

Appartement aan de Waal voorwaardelijk gesloten

De politie heeft op 30 januari in een appartement aan de Waal in Deurne een handelshoeveelheid hennep aangetroffen. Vanwege bijzondere omstandigheden heeft de burgemeester besloten om een voorwaardelijke sluiting op te leggen, met een proeftijd van twee jaar. Hij doet dit op grond van de Wet Damocles.

De burgemeester past de Wet Damocles (artikel 13b van de Opiumwet) toe ter bescherming van de openbare orde in de omgeving. Regelmatig worden panden in de gemeente Deurne, waar drugs of een hennepkwekerij zijn aangetroffen, gesloten op grond van deze wet. In dit geval is er sprake van bijzondere omstandigheden. Daarom heeft de burgemeester besloten om geen directe sluiting op te leggen, maar een voorwaardelijke sluiting.

Huurder heeft zorg nodig
Burgemeester Hilko Mak: “Ik heb een afweging gemaakt tussen bescherming van de openbare orde in de buurt versus de situatie waarin de huurder van dit appartement zit. Het gaat om een huurder die zorg nodig heeft. Zouden we het pand voor zes maanden sluiten, dan zou de huurder de woning voor die periode moeten verlaten. Het gevolg hiervan is dat we niet weten waar de huurder dan naartoe gaat en instanties de hem benodigde zorg niet kunnen verlenen. Dat vinden we niet wenselijk. De voorwaardelijke sluiting is wel aan strenge voorwaarden gebonden. Als we nog één keer drugs aantreffen in het pand, gaat de woning voor zes maanden op slot.”

Controles door toezichthouders
De voorwaardelijke sluiting geldt voor een periode van twee jaar. In die periode vinden er regelmatig controles plaats door toezichthouders. Op het moment dat zij harddrugs of een handelshoeveelheid softdrugs in de woning aantreffen, wordt de voorwaardelijke sluiting omgezet in een definitieve sluiting. Het appartement gaat dan voor zes maanden op slot. De afspraken zijn per brief aan de huurder kenbaar gemaakt. Ook zijn bij het pand zichtbare uitingen van de voorwaardelijke sluiting aangebracht, zodat ook bezoekers met eventuele verkeerde bedoelingen gewaarschuwd zijn.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen