21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneMeer dan 1.000 aanmeldingen voor Deurne Alert

Meer dan 1.000 aanmeldingen voor Deurne Alert

Anderhalve maand na de lancering van Deurne Alert zijn er al meer dan 1.000 aanmeldingen binnen. De aanmeldingen komen uit alle dorpen en wijken binnen de gemeente Deurne. Op deze manier ontstaat er een breed netwerk aan Whatsapp-groepen, waarin mensen elkaar op de hoogte kunnen houden van verdachte situaties, vreemde figuren of een opvallende auto in de straat. Oftewel, Deurne is hiermee steeds alerter.

Er waren in de gemeente Deurne in veel straten en buurten al Whatsapp-groepen actief. Met Deurne Alert willen de LEVgroep, politie en gemeente deze groepen uitbreiden én met elkaar verbinden, via dorps- en wijkapps. Er is inmiddels in elk dorp en elke wijk een Deurne Alert Whatsapp-groep actief. Deze groepen worden beheerd door de wijkbeheerders van de LEVgroep. De politie kan informatie oppikken uit de appgroepen of informatie delen, bijvoorbeeld als er een verdachte is aangehouden.

Eerste resultaat

Een goed voorbeeld van wat de Deurne Alert Whatsapp-groepen kunnen opleveren is de Heilight Parade van dit jaar in de St. Jozefparochie. Vorig jaar werd er tijdens de verlichte optocht op verschillende plekken ingebroken in de wijk. Dit jaar zijn bewoners via de Deurne Alert Whatsapp-groep gevraagd om extra alert te zijn. Er is nul keer ingebroken.

Whatsapp-Borden

Binnenkort worden er bij de toegangswegen tot elk dorp en elke wijk borden van Deurne Alert gehangen. De plekken waar de borden komen te hangen worden bepaald in overleg met de dorps- en wijkraden. Door de borden kan iedereen zien dat er in het dorp of de wijk een Deurne Alert Whatsapp-groep actief is.

Aanmelden voor de dorps- en wijkapps

LEVgroep, politie en de gemeente roepen beheerders van straat- of buurtapps op om lid te worden van de Deurne Alert Whatsapp-groep in hun dorp of wijk. Aanmelden kan bij de wijkbeheerders van de LEVgroep via michel.vaneunen@levgroep.nl of mandy.smeets@levgroep.nl (o.v.v. buurtpreventie). Vermeld hierin je naam, adres en mobiele nummer. De wijkbeheerders zorgen ervoor dat je in de juiste groep wordt geplaatst.

Bericht in de groepsapp is geen melding aan de politie

Het blijft van belang dat inwoners bij een verdachte situatie nog steeds blijven alarmeren via 112. Een bericht in de WhatsApp-groep is namelijk géén melding aan de politie. De juiste volgorde is SAAR:

  • Signaleer (neem een verdachte situatie waar)
  • Alarmeer (bel de politie via 112)
  • App (stuur een bericht in de groepsapp)
  • Reageer (verstoor, als dat veilig kan, de situatie)
- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen