18.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneAquarellen en verhalen Henry van den Berkmortel te zien in Museum De...

Aquarellen en verhalen Henry van den Berkmortel te zien in Museum De Wieger

De Wiegersmakamer van Museum De Wieger in Deurne staat van 20 november 2021 tot en met 23 januari 2022 in het teken van de verhalen en aquarellen van Henry van den Berkmortel. Zijn boek ‘Schetsboek van Deurne’ en de totstandkoming ervan staan centraal in de expositie.

Als kind had Henry van den Berkmortel al een grote liefde voor tekenen. Na zijn werkend leven als reclameman bij Spiegel Crossmedia Communicatie begon hij elke dag een tekening en een verhaal te maken over Deurne. En nu nog tekent Van den Berkmortel bijna elke dag een plek waar hij fietst, wandelt of verblijft, zowel in binnen- als buitenland. De liefde voor het tekenen en schilderen en de aandacht voor de wereld waarin wij leven, is voor hem een basis van zijn creatieve uitingen. Henry is begonnen als autodidact maar volgt nu een opleiding aan de Kunstacademie van Arendonk in België.

‘Urban Sketches’
Omdat hij door de werkzaamheden in zijn bedrijf niet toe kwam aan het vrije creatieve tekenwerk, zorgde hij ervoor dat hij altijd een schetsboekje op zak had. Op postkaartformaat maakt hij op die manier vele zogenoemde ‘Urban Sketches’, schetsen van de bebouwde wereld. Daarnaast hield hij zich bezig met modeltekenen van levende modellen bij de Vrije Academie in het Dinghuis in Deurne en het maken van landschapstekeningen.

Schetsboek van Deurne
De liefde voor historie en het beschrijven daarvan zorgde ervoor dat er een boek is verschenen met de titel ‘Het schetsboek van Deurne’ waarin de schetsen en verhalen over de gemeente Deurne zijn verzameld. Bij de expositie kun je zien hoe de kleine schetsjes uitgroeiden tot ‘Het Schetsboek van Deurne’. Ook de originele schetsboekjes zijn te bekijken.

De tentoonstelling is van 20 november 2021 tot en met 23 januari 2022 te zien in Museum De Wieger aan de Oude Liesselseweg 29 in Deurne. Het museum is geopend op woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen