11.4 C
Deurne
vrijdag 31 maart 2023
Home- DeurneWaterschap houdt wandeling langs werkzaamheden Peelkanalen

Waterschap houdt wandeling langs werkzaamheden Peelkanalen

De grote onderhoudswerkzaamheden aan het Kanaal van Deurne en de Helenavaart zijn van start gegaan. Zaterdagochtend houdt het waterschap samen met de aannemer een excursie langs de werkzaamheden.

Mensen die het interessant vinden om te zien wat er allemaal gebeurt, kunnen zich voor de excursie aanmelden. De wandeling begint om 10.00 uur bij parkeerplaats de Halte in Griendtsveen.

Weghalen van bomen
Allereerst worden de bomen langs het Kanaal van Deurne verwijderd. Door de vele bomen en struiken kunnen er op dit moment geen werkzaamheden vanaf de kades plaatsvinden. Door het weghalen van de bomen wordt dit wel mogelijk en kunnen bevers sneller worden opgespoord en de eventuele schade die zij veroorzaken. Elke tien meter blijft er een boom staan. De eiken die worden gekapt, worden op andere locaties in het Peelgebied hergebruikt.

16,5 miljoen euro
Waterschap Aa en Maas en Waterschap Limburg hebben in april van dit jaar een overeenkomst getekend om de droogte in de Peel tegen te gaan. Voor het op orde brengen van de Peelkanalen is zo’n 16,5 miljoen euro uitgetrokken. De kanalen worden gebruikt voor de aanvoer van water voor landbouw en natuur in Oost-Brabant en Noord- en Midden-Limburg. Door de klimaatverandering kampt de grond in deze gebieden steeds vaker met periodes van droogte. Om dit tegen te gaan worden er verschillende aanpassingen gedaan aan de kanalen. Het gaat om onder meer het herstellen van de kades en het verbeteren en automatiseren van bestaande stuwen en gemalen.

 

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen