12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneArcades wil met Kangoeroeklup Deurnese kinderen enthousiast maken voor korfbalsport

Arcades wil met Kangoeroeklup Deurnese kinderen enthousiast maken voor korfbalsport

Arcades Korfbalsport is in Deurne met Kangoeroeklup-trainingen gestart. Hierbij kunnen kinderen van 4 tot 7 jaar oud maandelijks een uur actief bewegen. Tijdens de sessies van de Kangoeroeklup worden diverse spelletjes gedaan die spelenderwijs de basis van korfbal bijbrengen.

Afgelopen vrijdag was de eerste keer dat de Kangoeroeklup bij elkaar kwam in sporthal de Kubus in Deurne. Ook zijn op verschillende basisscholen in de buurt van de Kubus gymlessen gegeven in de groepen 1 en 2 en vond er een korfbal-clinic plaats. 

Eerste bijeenkomst
“We hebben negen kinderen bij de eerste Kangoeroeklup mogen ontvangen”, vertelt Claudia Feller van Arcades. “Op vrijdag 31 mei tussen 15.00 uur en 16.00 uur is de volgende bijeenkomst. Kinderen die bij de eerste bijeenkomst aanwezig waren zijn daarbij weer welkom, maar nieuwkomers ook. In september start een nieuw seizoen in de kerkdorpen Neerkant, Liessel en Deurne.” Om dit onder de aandacht te brengen is de korfbalvereniging ook aanwezig op de slingermarkt, die op Koningsdag plaatsvindt in het centrum van Deurne.

Arcades Korfbalsport bestaat al sinds 2017. De vereniging is voortgekomen uit een samenwerkingsverband tussen K.V. De Treffers (Neerkant), De Eendracht (Liessel) en ZSV afdeling Korfbal (Zeilberg). In Liessel en Neerkant bestaat de Kangoeroeklup al langer omdat daar tot nu toe meer de focus van Arcades lag.

Deurne
“Oorspronkelijk komen we ook uit Deurne, maar het aantal leden en jongeren was daar beperkt”, zegt
Feller. “We hadden deze trainingen eerder willen oppakken in Deurne, maar wegens gebrek aan tijd en vrijwilligers is dat niet gelukt. Maar we willen proberen om het korfballen in Deurne nu toch weer een boost te geven.”

Er is volgens Feller bewust gekozen om één keer per maand samen te komen: “Kinderen zijn op deze leeftijd vaak bezig met andere sportieve bezigheden. Ouders vinden de druk dan te hoog voor hun kinderen om iedere week te sporten. Vandaar dat er is gekozen voor één keer per maand.” 

Balgevoel
Tijdens de Kangoeroeklup draait het vooral om beweging en plezier. “We proberen de kinderen balgevoel bij te brengen door ze te leren gooien en vangen of een bal in een korf of mand gooien”, vertelt Claudia Feller. Kinderen die enthousiast zijn geworden en nog meer willen bewegen, kunnen doorstromen naar het reguliere traject. “Hierbij trainen ze één keer per week en spelen ze iedere week een wedstrijd”, besluit Feller.

Foto: Arcades Korfbalsport

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen