16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneDubbel pech voor Deurnese Greenteam Panhuijzen in Morocco Desert Challenge

Dubbel pech voor Deurnese Greenteam Panhuijzen in Morocco Desert Challenge

Het ging het zo goed in de Morocco Desert Challenge met de rallytruck en buggy van Greenteam Panhuijzen uit Deurne, maar tijdens de vierde rit sloeg dinsdag het noodlot toe voor beide voertuigen. De buggy maakte een koprol en werd door een bergingswagen weggebracht en de grote Green Machine ging in de duinen op zijn kant. Er raakte bij beide incidenten niemand gewond.

Ook voor de andere deelnemers aan de race bleek de vierde rit in de woestijn van Marokko een gigantische opgave: “Wat een etappe! Voor alle deelnemers enorm zwaar en de hulptroepen hebben een drukke avond en nacht gehad”, vertellen de Greenteamleden.

Hoewel ze er na afloop wel om kunnen lachen was het in eerste instantie een flinke teleurstelling. Vooral Jori en Tom baalden omdat ze een prima start hadden bij deze etappe. Ook voor Mike, Bert en Pieter in de truck een tegenvaller omdat ze na de tweede rit nog op een mooie vijfde plaats stonden in het algemeen klassement.

Het team in de Green Machine had het geluk dat andere deelnemers zo collegiaal waren om de Deurnenaren te helpen. De leden van team Hamer en het team van Ingels zorgden ervoor dat de truck weer rechtop werd gezet. Hierdoor kon de vrachtwagen van Mike, Bert en Pieter uiteindelijk toch nog op eigen kracht naar het bivak terugrijden. Daar arriveerden ze wel pas om 00.30 uur, waarna de monteurs nog tot ongeveer 03.30 uur hebben doorgewerkt.

De etappe van woensdag hebben de leden van Greenteam Panhuijzen tot hun grote spijt moeten overslaan om verder te kunnen sleutelen aan de voertuigen, zodat ze donderdag weer kunnen rijden met de rallytruck en buggy.

Foto’s: Greenteam Panhuijzen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen