20.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneArchitecten: "Complexen op Europastraat zijn prachtig"

Architecten: “Complexen op Europastraat zijn prachtig”

De architecten, de gevelbekleders en de aannemers zijn in ieder geval wél enthousiast over de twee appartementencomplexen aan de Europastraat, zoals de Parel. Inwoners van Deurne zijn niet onverdeeld gelukkig met de nieuwbouw, maar aannemer Koen Bots ziet het anders: “Vooraf waren de mensen wat sceptisch, maar nu horen we alleen maar enthousiaste geluiden.”

Alle belanghebbenden in het artikel van Architectenweb, dat gisteren verscheen, zijn vol lof over het project: “Er zijn twee prachtige appartementencomplexen verrezen.” Zowel Plastica Massief NT gevelbekleding, Woningbouwvereniging Bergopwaarts als Bots Bouwgroep jubelen. Deze laatste kreeg de opdracht, na aanbesteding bij vier aannemers. Koen Bots: “Wij scoorden over de hele breedte het beste op de punten architectuur, bouwkosten, duurzaamheid en MVO. […] Het terrein lag er lang wat verloren bij en dat was wel een doorn in het oog van veel mensen. Het ligt midden in Deurne dus het trok flink de aandacht. Gelukkig mocht Woningbouwvereniging Bergopwaarts werk maken van de Europastraat, al lag er wel een flink pakket van eisen waar allemaal aan moest worden voldaan.”

Gevels van Massief NT
Ook de gevelbekleding past perfect bij het pakket van eisen, zo is te lezen. Bots: “In onze presentatie zat al een compleet beeld van onze uitvoering, dus ook met welke materialen we zouden gaan werken. De architect koos voor de gevelbekleding Massief NT van Plastica. De keuze was gevallen voor de kleur Natuur Eiken. Dit paste perfect bij het eisenpakket ‘houtstructuur, duurzaam en onderhoudsvrij’.”
Massief NT is vooral trots op haar product. “Een slijtvast kunststof met de warme uitstraling van hout.” De Europastraat is een groot project waar de kunststof gevelbekleding een groot aandeel in heeft. Het is onder meer verwerkt in de dakkapellen van de gebouwen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen