21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneTon en Helene op tv bij SBS6-programma Verzamelkoorts

Ton en Helene op tv bij SBS6-programma Verzamelkoorts

Ton (58) en Helene (53) van Dijk zijn een bijzonder echtpaar, zo was gisteren te zien in het programma Verzamelkoorts! van SBS6. Ze kampen met een uit de hand gelopen hobby: ze hebben een enorme verzameling brommers en kinderwagens bijeengespaard. De grote tuin achter het huis op de Beukenstraat staat vol met hun collectie. Het was niet de eerste keer dat ze in het nieuws kwamen.

Ton van Dijk heeft bijvoorbeeld een echte Sparta uit 1969. Hij heeft er onderhand tig bij elkaar gespaard. “Het is een hobby en het kost geld. Maar ik verkoop wat en dan kan ik weer een brommer kopen,” zegt hij in Verzamelkoorts! van SBS6.
Kim-Lian van der Meij van SBS6 in Deurne

Zijn vrouw Helene spaart wandelwagens. Ze heeft er inmiddels ook zeker honderd verzameld, ze zijn vooral afkomstig uit de jaren vijftig en zestig. “We krijgen beetje plaats te kort want het houdt niet op en het wordt steeds meer.” De presentatrice Kim-Lian van der Meij van SBS6 kreeg het benauwd op de volle zolder.
Op afspraak kan iedereen de enorme collectie kinderwagens en brommers komen bewonderen. De toegang is gratis en het adres is Beukenstraat 70 in Deurne, hun website is www.dnaawetoelie.nl.

Verzamelwoede in Verzamelkoorts!
Het programma Verzamelkoorts! geeft items over onderwerpen als drieduizend verschillende kikkers in huis, antieke fietsen, glimmende Cadillac’s, 100.000 balpennen en vreemde prehistorische botten. In Verzamelkoorts! zoekt Van der Meij deze verzamelaars thuis op en dompelt zich onder in hun leven. Zij onderzoekt waar de verzamelwoede vandaan komt, wat hun drijfveer is, waar deze passie vandaan komt en wat het verhaal is achter de verzameling.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen