10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneArriva en Hermes passen dienstregeling aan in regio Deurne

Arriva en Hermes passen dienstregeling aan in regio Deurne

Openbaar vervoerders Arriva en Hermes passen hun dienstregeling vanaf zondag 7 januari aan in de regio. Deze blijft grotendeels hetzelfde, maar er zijn ook enkele aanpassingen en uitbreidingen. Op diverse lijnen zijn de vertrek- en/of aankomsttijden gewijzigd door aanpassing van de rijtijden.

In de regio Deurne is de dienstregeling aangepast op lijn 266 (Deurne – Asten – Someren – Heeze – Geldrop). Deze rijdt in Someren net als lijn 320 en 258 via het Varendonck College. Lijn 266 heeft een nieuwe halte bij de Bosrandweg bij Natuurpoort Vennenhorst en de Heihorsten.

De nieuwe rijtijden gelden ook voor lijn 268 (Deurne – Gemert – Elsendorp). Hierop rijden de bussen vanaf Elsendorp via de haltes Groenesteeg, Pastoor Poellplein en het centrum van Gemert naar De Mortel, Bakel, Milheeze en Deurne.

Gemert
Verder zijn de grootschalige werkzaamheden aan de Vondellaan in Gemert afgerond, waardoor Hermes haar lijnen in deze regio nu herstructureert. Lijn 25 rijdt vanaf de halte Pelgrimsrust via Gemert-centrum naar Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Helmond Ziekenhuis en Helmond station.

De overstap-halte is niet langer de halte Pastoor Poellplein maar de halte West-Om/Heuvel. Op zaterdag wordt er tijdens de drukste ritten gereden met een grote bus, dit om problemen met een te volle 8-persoonsbus te voorkomen. Lijn 26 rijdt vanaf de halte Groenesteeg via de Vondellaan langs de haltes Pastoor Poellplein en Komweg naar Helmond Noord en Helmond station. De overstaphalte is West-om/Heuvel.

Vanaf de halte Pelgrimsrust rijdt lijn 123 via de haltes Pastoor Poellplein en Groenesteeg naar Boxmeer station. Lijn 321 rijdt op werkdagen overdag twee keer per uur vanaf Pelgrimsrust via Gemert-oost naar de West-Om/Heuvel en na Nuenen via de A270 snel naar station Eindhoven CS. Lijn 322 rijdt voortaan weer via de Vondellaan langs de haltes Pastoor Poellplein en Komweg. De overstaphalte is bij deze lijn West-om/Heuvel.

Nieuwe buslijn 323
Er is ook een nieuwe buslijn tussen Gemert en Eindhoven. In de spits wordt lijn 322 vanaf de halte Groenesteeg versterkt met extra ritten van lijn 323 langs de haltes Pastoor Poellplein, Komweg en West-om/Heuvel. Deze extra ritten zijn een variant van lijn 321 (via de Vondellaan en niet via de Burgemeester De Bekkerlaan) en gaan na de overstaphalte West-Om/heuvel, net als lijn 321, via de A270 snel naar het station Eindhoven CS. Overstappen kan ook op Nuenen Centrum op lijn 404 naar de Sterrenlaan en WoensXL.

Je kunt ook jouw reisroute checken in de reisplanner om te zien of er voor jou iets is veranderd.

Foto: Arriva

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen