18.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- Deurne Ivan van Oosterhout ontvangt D’n Opsteker van PrCie voor inzet bij...

[VIDEO] Ivan van Oosterhout ontvangt D’n Opsteker van PrCie voor inzet bij Peelstrekelmuseum

Uit handen van PrCie-voorzitter Leon van Osch heeft Ivan van Oosterhout zaterdagmiddag D’n Opsteker ontvangen voor zijn inzet bij CS De Peelstrekels. Van Oosterhout is kartrekker geweest bij de realisatie van het pop-up-museum waarin 66 jaar historie te zien is van de jubilerende carnavalsclub.

In de kelder van Cultuurcentrum Deurne, waar het Peelstrekelmuseum is opgesteld, kreeg Ivan van Oosterhout rond 13.00 uur de onderscheiding op de borst geprikt. D’n Opsteker wordt al sinds de oprichting van de PrCie jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich verdienstelijk maakt of heeft gemaakt voor het carnaval in Deurne, bij De Peelstrekels of de PrCie.

‘Stinkende best’
Daarbij wordt de onderscheiding specifiek uitgereikt aan iemand die achter de schermen veel werk heeft verricht. “Kortom, iemand die zijn stinkende best doet, zonder dat iemand dit ruikt”, lachen de leden van de PrCie. Toch is het volgens hen een heel serieuze aangelegenheid: “De PrCie beslist in de regel unaniem en, zo mogelijk, in z’n geheel. Soms worden aan dit proces meerdere vergaderingen besteed. Waarmee maar gezegd is dat degene die D’n Opsteker ontvangt toch wel een heel speciaal iemand is en haar of zijn daden groots.”

Tekst gaat verder onder de video.

Het tijdelijke museum werd vorig jaar op 18 november door onder meer burgemeester Greet Buter geopend en is de eerste activiteit bij de viering van het 66-jarig bestaan van de Peelstrekels. Bij de start van het museum waren ook de oud-prinsen en de raad van 11 aanwezig en zorgden de Hôsbengels voor de muzikale omlijsting.

Dozen vol
Van Oosterhout heeft voor het pop-up museum het afgelopen jaar veel oud materiaal verzameld, dat nu tentoongesteld staat: “Het zijn echt dozen vol aan de meeste uiteenlopende dingen, waar stuk voor stuk verhalen uit het verleden aan vastzitten. Met de commissie Historie & Archief hebben we een selectie gemaakt van de spullen die we in het museum nu laten zien.”

De tentoonstelling wordt nog tot en met 3 februari elke zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur te bezichtigen in de kelder van Cultuurcentrum Deurne.

Lees ook:

Foto: PrCie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen