28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- Deurne‘Atelier Laat je zien’ start bijeenkomsten voor mensen met geheugenklachten

‘Atelier Laat je zien’ start bijeenkomsten voor mensen met geheugenklachten

‘Atelier laat je zien’ start 2 november met bijeenkomsten over fotografie voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenklachten. Foto’s bespreken, foto’s maken, maar vooral ontspannen; dat is waar het om draait.

Het doel van Atelier laat je zien is om mensen met beginnende dementie een creatieve uitlaatklep te bieden, waarin ze zichzelf kunnen zijn, de persoon los van dementie.

Mantelzorgers
Tevens een moment van rust te bieden voor de mantelzorgers, de mantelzorgers kunnen tijdens de bijeenkomst ook met elkaar in gesprek gaan en ervaringen uitwisselen. Tijdens de activiteit draait het om de deelnemer en even niet om zorg. Waarbij de nadruk ligt op wat er wel kan en niet op wat niet meer lukt.

Marije Zuidweg
Fotografe Marije Zuidweg gaat ach fotografiebijeenkomsten geven. Hiervoor hoef je geen fotograaf te zijn. Ben je dat wel, dan is het alsnog interessant want je gaat met verschillende vormen van fotografie aan de gang. Het gebruik van de verbeelding wordt geactiveerd en gestimuleerd. Je gaat foto’s bekijken, kijken naar vorm, contrast en compositie. Kijken waarom foto’s bij elkaar horen, welke verhalen vertellen de foto’s.

Camera of mobiel
Gewoon met je mobiel of met je camera kan je je verwonderen en mooie stillevens maken. Met attributen op tafel ga je aan de slag om daar op een hele leuke manier een foto van te maken. Marije gaat je uitleggen hoe je dat doet. Het is vooral experimenteren en uitproberen. Ook elkaar op de foto zetten, de schoonheid van binnen en van buiten. Met gebruik van daglicht en een reflectiescherm. Iedereen verdient het om gezien en gehoord te worden. Maar ook, hoe fotografeer je iemand en hoe kun je ook iemand portretteren zonder het gezicht erop te zetten.

Gerardushuis
De fotografiebijeenkomsten vinden plaats in het Gerardushuis in de Walsberg op de woensdagmiddag van 14.00-15.30 uur. De eerste bijeenkomst is op 2 november. Een groep bestaat uit maximaal tien deelnemers. Om je in te schrijven of voor meer informatie over deze cursussen kan je contact opnemen met Ingrid Bloemers via ingrid.bloemers@levgroep.nl of kijk op de website van Leef Deurne.

Het ‘Atelier laat je zien’ wordt mede mogelijk gemaakt door Steun Welzijnszorg, Stichting het Vervolg, Gemeente Deurne en Dementievriendelijk Deurne.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen