11.6 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneAuto op zandweg of in berm met kletsnat weer blijkt geen goede...

Auto op zandweg of in berm met kletsnat weer blijkt geen goede combinatie; ‘Dacht dat gaat nog wel’

Bij takelbedrijven in de regio hebben ze op dit moment hun handen vol aan automobilisten die vast zijn komen te zitten met hun voertuig in een berm of op een zandpad. Door de hevige regenval van de afgelopen weken biedt de drassige ondergrond niet genoeg ondersteuning en zakken auto’s weg in de modder.

Als je een beetje geluk hebt, kun je de wagen nog wegkrijgen door hem los te trekken met de hulp van een andere automobilist en een sleepkabel. Bellen naar de pechhulp van de ANWB heeft in elk geval geen zin, omdat dit soort gevallen niet behoren tot hun service.

Blupje
Ook een automobiliste uit Liessel ondervond aan den lijve wat voor ellende het kan opleveren als je met je auto op dit moment over een zandpad probeert te rijden: “Toen ik er in reed, dacht ik dat het wel zou gaan. Maar de plassen bleken veel dieper dan ik dacht.” Haar Volkswagen Up kwam vast te zitten en verdween tot ruim halverwege de wielkasten onder water. “Dat is echt ontzettend balen als je je Upje ineens ziet veranderen in een Blupje. Het water stond binnen gewoon tot op de bodem.”

Ook bij deze bestuurster moest er een takelbedrijf aan te pas komen om het voertuig los te trekken. “Ik had de ANWB gebeld, maar die komen voor dit soort dingen dus niet. Ook een andere personenwagen of jeep kon het zandpad niet opkomen. Uiteindelijk hebben ze met een speciale vrachtwagen mijn auto opgetakeld en afgevoerd. Bij mij duurde het gelukkig maar een uurtje voordat ze er waren.”

Dag en nacht
Andere automobilisten die komende tijd vast komen te zitten, moeten misschien meer geduld hebben. Tegenover Omroep Brabant meldt een takelbedrijf bijvoorbeeld: “Onze zes sleepauto’s rijden volop. Overdag rijden we af en aan, maar ook ’s nachts moeten we ons bed uit.”

In het geval je met je auto strandt in een drassige berm of op een modderig zandpad, is het advies van verzekeringen om een takelbedrijf in te schakelen. Maar of de kosten daarvan vervolgens vergoed worden, ligt aan wat voor verzekering je hebt afgesloten. “Mijn verzekering vergoedt het in elk geval niet”, zegt de Up-bestuurster. “De rekening voor het wegslepen was al rond de 200 euro. Daar komen dan natuurlijk ook nog de kosten bij van het herstel van de waterschade aan de auto. Alles bij elkaar dus een duur ritje, dat ik zeker geen tweede keer ga maken.”

Foto’s: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen