4.5 C
Deurne
dinsdag 29 november 2022
Home- DeurneAutomobilist uit Deurne na achtervolging in Tilburg aangehouden

Automobilist uit Deurne na achtervolging in Tilburg aangehouden

Een 36-jarige man uit Deurne is zondagavond rond 20.30 uur aangehouden na een achtervolging in Tilburg. Bij de jacht op de Deurnese automobilist werden meerdere politie-eenheden ingezet en reed de man uit Deurne ook in op een politieagent.

De man viel op toen surveillerende agenten hem in Tilburg op het Molenbochtplein in zijn auto zagen terwijl hij door zijn geopende portierraam met een zaklamp naar binnen scheen bij een andere auto waar hij dicht tegen aan geparkeerd stond. Ook zagen ze dat hij de auto probeerde open te maken. De agenten stopten hun voertuig voor de auto van de Deurnenaar en opende zijn bijrijdersportier om een controle uit te voeren. Op dat moment gaf de man gas en reed met hoge snelheid achteruit waardoor de agent mee moest rennen. Een stukje verderop reed de man weer vol gas vooruit en kon de agent nog net de auto ontwijken.

Achtervolging

Hierna werd door de Tilburgse politie meteen een achtervolging ingezet en meerdere politie-eenheden werden ingeschakeld om assistentie te verlenen. De bestuurder uit Deurne negeerde alle stoptekens die aan hem gegeven werden. Via de Ringbaan-Zuid reed de man de A65 op. Bij Tilburg-Noord keerde hij en begon zo op en neer te rijden tussen Tilburg-Noord en de afslag Tilburg-West.

Gestolen kentekenplaten

De achtervolging eindigde kort nadat de man de Burgemeester Bechtweg in Tilburg op reed en hij probeerde te keren via de middenberm. Tijdens deze manoeuvre tikte een politieauto het voertuig van de Deurnenaar aan zodat de achtervolging tot een einde kwam. De verdachte, een 36-jarige man uit Deurne, is naar het bureau gebracht. Bij controle bleek dat de kentekenplaten op de auto gestolen waren. Er wordt ook proces-verbaal tegen hem opgemaakt voor poging tot zware mishandeling van een politieambtenaar.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen