5.4 C
Deurne
zondag 21 april 2024
Home- DeurneAV-LGD Deurne viert 40-jarig bestaan met sportief jubileumprogramma

AV-LGD Deurne viert 40-jarig bestaan met sportief jubileumprogramma

In de jaren tachtig werd de individuele sport zoals hardlopen steeds populairder. In 1982 ontmoeten de twee Deurnenaren Tonny van Berlo en Cor Madou elkaar bij de marathon in Apeldoorn en het ontstaat het eerste idee voor wat nu 40 jaar later is uitgegroeid tot Atletiek Vereniging en Lopersgroep die met zo’n 350 leden niet meer weg te denken is uit Deurne.

Om het 40-jarig bestaan te vieren, houdt de organisatie op zondag 20 november in het Zandbos bij de bosschuur in Deurne een wandeltocht en koppelcross voor leden en familie. De wandelaars starten om 9.55 uur waarbij in de koppelcross een jeugdlid gekoppeld wordt aan een volwassene. Zij lopen om beurten een ronde van respectievelijk 500 meter en 1000 meter. Om 10.00 uur starten de eerste lopers die allen vijf rondes zullen afleggen.

Jubilarissen
Na de finish van de laatste loper gaat de viering van 40 jaar AV-LGD Deurne verder bij Green Valley Estate. De jubilarissen worden daar om 12.30 uur in het zonnetje gezet en alle leden krijgen een blijvende herinnering aan het jubileum waarin wordt teruggekeken op 40 jaar AV-LGD. “Met dank aan de inzet van bestuurders en vele vrijwilligers heeft de vereniging zijn bestaansrecht volop bewezen”, meldt de organisatie.

‘De Djump’
De Lopersgroep Deurne startte officieel op 20 november 1982. Het aantal leden groeit in die tijd snel, waaronder ook het aantal jeugdleden. Midden jaren tachtig ontstaat de behoefte aan een eigen accommodatie en neemt de vereniging contact op met de gemeente Deurne. Na veel overleg met de gemeente en de KNAU wordt in 1990 ‘De Djump’ gerealiseerd en feestelijk geopend.

Nationaal en internationaal
In deze periode werd ook de naam van de vereniging gewijzigd naar Atletiek Vereniging Lopersgroep Deurne (AV-LGD). Door de jaren heen wordt deelgenomen aan verschillende competities en organiseert de vereniging zijn eigen wedstrijden. “We zagen lopers van de vereniging in de geel-blauwe clubkleuren deelnemen aan nationale en internationale wedstrijden”, meldt de organisatie trots.

Drijvende kracht
Begin september van dit jaar overleed Tonny van Berlo die lang de drijvende kracht achter Atletiekvereniging Lopersgroep Deurne was, hij werd 69 jaar oud. “Het idee van Tonny en Cor is een goede zet geweest. Na veertig jaren hebben we een redelijk vast aantal leden. Zo’n 350 leden, jong en oud, komen elkaar regelmatig tegen op en rondom de atletiekaccommodatie”, geeft AV-LGD aan.

Lees ook: Drijvende kracht achter Cratosvrienden en Lopersgroep Deurne Tonny van Berlo overleden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen