11.1 C
Deurne
zaterdag 23 september 2023
Home- DeurneDrijvende kracht achter Cratosvrienden en Lopersgroep Deurne Tonny van Berlo overleden

Drijvende kracht achter Cratosvrienden en Lopersgroep Deurne Tonny van Berlo overleden

Hij was lang de drijvende kracht achter Atletiekvereniging Lopersgroep Deurne (AV-LGD) en ook dé persoon die met zijn open en empathische houding de Cratosvrienden in Deurne groot en geliefd maakte. Tonny van Berlo overleed vorige week donderdag en werd 69 jaar oud.

Tegenover het ED vertelt vriend Jack van Diesen: “Hij stond voor iedereen klaar. Tonny kon niet tegen onrecht. Met welke problemen je ook aankwam bij de Cratosvrienden, hij zocht naar een oplossing terwijl hij een kop koffie voor je inschonk.”

Slagersopleiding
Na de lagere school volgde Tonny de LTS in Deurne en daarna de SVO slagersopleiding. Hij werkt als voorman bij de Hendrix Meat Group in Someren en maakte ook deel uit van de ondernemingsraad van het bedrijf. Sinds 1980 was hij kaderlid van het FNV en zette zich in als lid van de landelijke CAO-commissie.

‘Van Berlo-truc’
Tonny stond vroeger bekend als de behendige buitenspeler van het ‘gouden SV Deurne’ dat onder leiding van trainer Theo van Dijk in het seizoen 1978-1979 beslag wist te leggen op het kampioenschap in de Derde klasse. Hij werd bij de trouwe supporters zelfs bekend om zijn befaamde ‘Van Berlo-truc’, waarbij met een onnavolgbare draaibeweging de tegenstander het nakijken gegeven werd.

Omroepstem
Na zijn actieve voetbalcarrière was Tonny jarenlang trainer en leider van Deurne 2 en was hij bij diverse jeugdelftallen betrokken. Verder was Van Berlo jaarlijks de grote kartrekker en animator tijdens de organisatie van de Kranenmortelloop. Met zijn kenmerkende omroepstem liet hij bij velen een blijvende herinnering achter.

27 jaar voorzitter
Op 20 november 1982 namen Cor Madou en Tonny van Berlo het initiatief tot de oprichting van Lopersgroep Deurne. Zij vonden dat er in Deurne iets moest gebeuren op atletiekgebied. In 1983 werd de jeugdafdeling opgericht en werd deze lid van de KNAU en daarmee een officiële atletiekvereniging. Onder leiding van Tonny, die 27 jaar voorzitter was, groeide de vereniging met bijna 400 leden uit tot één van de grootste verenigingen van Deurne. In 2014 droeg Tonny de voorzittershamer over.

Erekruis
Op 7 september 2002 ontving voorzitter Tonny van Berlo het Unie Erekruis van KNAU vanwege zijn grote verdiensten voor de atletiek op lokaal en regionaal niveau. Op 30 april 2004 werd Tonny benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau als waardering voor al het werk ten behoeve van de samenleving.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen