28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneBaan zoekt Boer

Baan zoekt Boer

Omdat er steeds meer boeren door de overheid worden uitgekocht of worden gedwongen om te stoppen zoeken zij een andere baan. Een baan in de techniek zou voor hen een optie kunnen zijn. Innovatiehuis de Peel had daarom op woensdag 12 februari een informatiebijeenkomst georganiseerd bij het Techniekcentrum Brainport in Deurne.

Er hadden zich acht boeren aangemeld die zich op deze middag alles lieten vertellen over het werk in de techniek. In dit techniekcentrum aan de Indumastraat wordt zowel het vak van machinebouwer als ook van constructiebankwerker bij gebracht. Op deze manier zagen de meeste boeren een moderne werkplaats voor een eerste keer van binnen met de meest geavanceerde CNC machines. In een klaslokaal zaten een aantal studenten die achter hun laptop technische tekeningen aan het maken waren.

Hoewel de omgeving van een boerderij en een moderne werkplaats behoorlijk van elkaar verschillen is er op een boerderij vaak ook veel techniek die voor het boeren wordt ingezet. Tijdens de informatiebijeenkomst die aan de rondleiding vooraf ging bleek dat een aantal boeren nog wel behoorlijk koud water vrees hebben om naar deze geheel andere werkomgeving over te stappen.

Mochten boeren die deze middag hebben gemist alsnog kennis willen maken met de wereld van de techniek dan kunnen ze op zondag 8 maart terecht bij diverse technische bedrijven in de Peel. Dan wordt weer de jaarlijkse Open Bedrijven Dagen Route georganiseerd. Bekijk hier de route en de deelnemende bedrijven.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen