14.5 C
Deurne
zondag 14 april 2024
Home- DeurneAgrarisch bedrijf overtreedt milieuregels

Agrarisch bedrijf overtreedt milieuregels

Het Peelland Interventie Team (PIT) heeft donderdag een controle uitgevoerd op twee locaties in het buitengebied van de gemeente Deurne. Bij een agrarisch bedrijf zijn meerdere milieuovertredingen vastgesteld.

Het ging om vaten die niet in een lekbak stonden, accu’s die niet opgeslagen waren in een zuurbestendige bak, opgeslagen autobanden, een stookplaats, mestopslag en een olielaag op het water. De eigenaar ontvangt een brief waarin wordt aangegeven dat hij zaken op orde moet brengen. Ook wordt het waterschap geïnformeerd over de olielaag op het water. In en rondom een loods werden asbesthoudende dakplaten aangetroffen. Verder lagen er losse asbesthoudende restanten op het dak. Ook hierover wordt de eigenaar aangeschreven.

Onduidelijkheid
Op de tweede locatie controleerde het PIT twee gebouwen. Er was onduidelijkheid over het gebruik van deze gebouwen en daarom werd hier een controle uitgevoerd. Daarbij bleek dat de gebouwen gebruikt worden voor opslag. Door de controle heeft het PIT inzicht in de activiteiten die er plaatsvinden. Hier werden geen overtredingen geconstateerd. Aan beide controles werd volledig medewerking verleend door de eigenaren van de panden.

Samenwerkende instanties
Aan de controle namen de politie, Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant en gemeente Deurne deel. Zij voerden de controle uit onder regie van het PIT. Dat team houdt regelmatig controles bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of het niet voldoen aan wet- en regelgeving. De samenwerkende instanties kijken naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen. Het PIT werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties om te komen tot duurzame oplossingen.

Tips
Inwoners kunnen overlast en verdachte situaties doorgeven aan het PIT. Dat kan anoniem via 0492-587309 of info@pitteam.nl. Tips worden vertrouwelijk behandeld.

Foto: Jeffrey Vogels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen