9.4 C
Deurne
zondag 10 december 2023
Home- DeurneBakelse bikers in actie tegen pesten op school na incident op Helmondse...

Bakelse bikers in actie tegen pesten op school na incident op Helmondse Dr. Knippenberg College

De leden van Motorclub The Bikers Alliance uit Bakel begeleiden deze week drie dagen lang leerlinge Maud van het Dr. Knippenberg College bij haar reis van huis naar school en weer terug. Het meisje werd onlangs in elkaar geslagen op school. Medeleerlingen filmden dit en posten het filmpje vervolgens op social media. Maud zat hierdoor thuis en durfde niet meer naar school.

Met de actie van The Bikers Alliance kan de leerlinge nu weer naar school. “We willen laten zien dat ze er niet alleen voorstaat”, vertelt Frank, één van de oprichters van de motorclub. “Ook willen we haar en andere slachtoffers zo weer wat meer zelfvertrouwen geven. Daarom staan clubleden vanuit alle hoeken van het land op voor haar. We hopen dat onze actie uiteindelijk leidt tot nóg meer aandacht voor dit onderwerp. Want dit mogen we absoluut niet accepteren!”

Respectvol
Pesten en mishandeling op school gebeurt steeds vaker en kan naast lichamelijk letsel ook ernstige psychische klachten tot gevolg hebben. Directeur Jule Frantzen van het Dr. Knippenberg College betreurt het incident. “Veiligheid op school is een belangrijk onderwerp van gesprek. Wij willen dat onze leerlingen zich kunnen ontwikkelen in een veilig leef- en leerklimaat. Leerlingen moeten leren om respectvol met elkaar om te gaan. Je gaat met elkaar in gesprek als het in de omgang even niet lukt. Ook dat hoort bij leren”, zegt Frantzen.

‘Onacceptabel’
De school laat weten dat er passende maatregelen worden getroffen en dat de leiding nog in overleg is met betrokkenen en de politie om deze zaak op een passende wijze af te kunnen ronden: “Dat dit incident plaatsvond vinden wij verschrikkelijk en wij betreuren dat ten zeerste. Iedereen begrijpt dat wat is voorgevallen ook voor ons onacceptabel is.”

Foto: The Bikers Alliance Bakel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen