4 C
Deurne
dinsdag 5 december 2023
Home- LiesselBurgemeester en chef-kok Jermain de Rozario onthullen eerste erf-bord ‘Product uit Het...

Burgemeester en chef-kok Jermain de Rozario onthullen eerste erf-bord ‘Product uit Het Land van de Peel’

Producten van agrarisch ondernemers, horecaondernemers of streekwinkels uit het onze regio verdienen meer aandacht, vinden VVV Land van de Peel en ZLTO de Peel. Daarom zijn ze vorig jaar gestart met de ontwikkeling van het label ‘Product uit Het Land van de Peel’. Op donderdag 8 juni wordt op de oesterzwammenkwekerij van Mariëlle van Lieshout in Liessel het eerste erf-bord onthuld dat deel uitmaakt van de uitingen van het label.

Burgemeester Greet Buter en ambassadeur en top-kok Jermain de Rozario uit Helmond zullen het bord aan de Straatsebaan voor het eerst officieel tonen aan het publiek en meer vertellen meer over het label ‘Product uit Het Land van de Peel’.

Lokale producten
Bij ondernemers die deelnemen aan het initiatief komt een erf-bord te staan waarop je al vanaf een afstand kan zien dat het bedrijf lokale producten maakt en verkoopt. Daarnaast worden de producten van het deelnemende bedrijf voorzien van de uiting ‘Product uit Het Land van de Peel’.

Van de boer
Het keurmerk garandeert dat het gaat om een product dat in de regio is geproduceerd. Dat is iets dat consumenten steeds meer waarderen. Ook horecaondernemers kiezen tegenwoordig vaker voor producten die direct afkomstig zijn van de boer in de buurt omdat het gebruik van lokale ingrediënten hun gasten aanspreekt.

Op de kaart
Voor het label ‘Product uit Het Land van de Peel’ ontwikkelden Land van de Peel en ZLTO de Peel ook een volledige huisstijl en promotiecampagne. “Die zorgt ervoor zorgt dat lokale producten zichtbaar worden in het landschap en op de kaart komen bij onder meer de toerist, inwoner en chef-kok. Ook geven lokale producten een belangrijke extra dimensie aan recreatie in het buitengebied”, geven de organisaties aan.

De onthulling van het erf-bord vindt plaats op donderdag 8 juni van 15.30 tot 17.00 uur bij Oesterzwammenkwekerij Van Lieshout aan de Straatsebaan 6 in Liessel. Geïnteresseerden die bij de middag aanwezig willen zijn, kunnen zich aanmelden via de website van Innovatiehuis De Peel.

Lees ook: Speciaal label voor producten uit de Peel moet zorgen voor meer lokaal kopen door consumenten

Foto: Innovatiehuis De Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen