14 C
Deurne
dinsdag 24 mei 2022
Home- DeurneBakelse Melanie Rijkers doet mee aan nieuwe tv-show Million Dollar Island

Bakelse Melanie Rijkers doet mee aan nieuwe tv-show Million Dollar Island

De in Bakel geboren en opgegroeide Melanie Rijkers is één van de honderd personen die meedeed aan het spel waarbij je samen met wildvreemden op een onbewoond eiland moet zien te overleven. Twee maanden zonder smartphone, tv of andere dingen die we vandaag de dag heel gewoon vinden.

De winnaar de nieuwe tv-show Million Dollar Island die zondag 6 maart op SBS6 start, kan maximaal één miljoen euro winnen. De opnames zijn gemaakt in november en december vorig jaar op een paradijselijk eiland in de Filipijnen.

‘Ik wil mee’
“Toen de oproep voorbij kwam om naar een onbewoond eiland te gaan en een miljoen euro te kunnen winnen, voelde ik meteen: ik wil mee”, vertelt Melanie Rijkers die tegenwoordig in Scheveningen woont waar ze werkt als burn-out hersteltrainer en photo-coach. “Ik had het geluk dat ik ook twee maanden weg kon, dat was natuurlijk een voorwaarde om mee te kunnen doen.”

Vriendschappen
Elke deelnemer van Million Dollar Island kreeg aan het begin een polsbandje dat 10.000 euro waard is. Door het uitvoeren van verschillende opdrachten konden ze polsbandjes winnen of verliezen. Degene die opgeeft, moet zijn of haar bandjes weggeven aan één van de achterblijvers. Het loont de deelnemers dus om vriendschappen en vertrouwensbanden op het bouwen want die kunnen uiteindelijk een fortuin opleveren.

Openbaring
Voor Melanie was de grootste uitdaging erachter te komen of ze in een groep kan zijn, kan samenwerken in een team. Dit alles onder zware omstandigheden. “Ik ben altijd een beetje een einzelgänger geweest, iemand die autonoom en veel alleen werkt. Op het eiland zal ik moeten samenwerken om te overleven.”

Zen of stress
Rijkers heeft voor de aanmelding de afweging gemaakt of deelname voor haar goed zou zijn: “Met 99 anderen gedropt worden op een onbewoond eiland, is dat zen of stress? Ik heb het nu zelf uitgezocht of een idyllisch tropisch eiland zorgt voor rust. Ik wilde weten of het echt zo is dat je helemaal tot jezelf kunt komen als je in primitieve omstandigheden op een onbewoond eiland zit en helemaal op je zelf en de andere bewoners bent aangewezen. Je kunt je niet voorbereiden op geen tandenborstel of kam hebben, op het leven in een groep en de onverwachte gebeurtenissen die daaruit voortkomen. Waarop ik me wel kon voorbereiden lees je aankomende week in mijn dagelijkse blog op mijn website.”

Winnaar
De vraag is welke eilandbewoners het tot het einde volhouden en met hoeveel geld ze als winnaar het eiland verlaten. Voor de kijker is dat nog een vraag maar Rijkers weet het antwoord al. Alleen mag ze daar nog niks over zeggen vanwege de geheimhoudingsclausules die ze heeft moeten tekenen voor deelname aan Million Dollar Island. “Ik kan wel vertellen dat ik echt heb kunnen ervaren hoe het is om op zo’n paradijselijk eiland te bivakkeren. Het lijkt in eerste instantie allemaal prachtig met witte stranden en palmbomen maar het is er heet en de luchtvochtigheid is erg hoog. Je bent regelmatig aardig chagrijnig want je slaapt slecht, het is echt geen snoepreisje.” zegt Rijkers.

Zonder luxe
Het verblijf op een eiland zonder stromend water of elektriciteit was voor Melanie en de andere 99 bewoners in het begin best wel wennen. “Helaas mocht je heel veel dingen niet meenemen. Geen smartphone, geen zonnebril, geen toiletartikelen, helemaal geen luxe dingen. Alles wat je mee mocht nemen, moest passen in één tas. Ook mochten we geen eigen camera meenemen wat voor mij als fotograaf extra moeilijk was. Je ziet daar de prachtigste vergezichten die je graag wilt vastleggen maar dat gaat dus niet. Het was echt een heel bijzondere ervaring, compleet off the grid, zonder luxe dingen uit de Westerse wereld”, vertelt Melanie Rijkers.

Burn-out
Ze helpt in het dagelijks leven als professioneel fotograaf, photo-coach en NLP practitioner mensen die bijvoorbeeld herstellen van een burn-out of op een andere manier last hebben van lichamelijke en psychische spanning. Met haar Eyespiration fotowandeling, creatieve inspiratiesessies en doe-workshops brengt ze mensen los van hun dagelijkse omgeving waardoor ze meer inspiratie en energie ervaren.

Zonder stress
Foto’s zijn daarbij belangrijk, legt Melanie uit: “Je komt uit je hoofd door foto’s te bekijken en te maken. Foto’s zijn het ultieme middel om op luchtige wijze antwoord te krijgen op al je vragen en je ervaart daardoor een relaxte mindset zonder stress.” Meer informatie vind je op melanierijkers.nl.

Million Dollar Island dat wordt gepresenteerd door Dennis van der Geest, is vanaf zondag 6 maart om 21.30 uur te zien op SBS6.

Foto: Melanie Rijkers

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen