11.6 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneBakken met ‘Peelplanten’ gaan centrum Deurne groener maken

Bakken met ‘Peelplanten’ gaan centrum Deurne groener maken

Het centrum van Deurne gaat er komende tijd groener uitzien. Om dit voor elkaar te krijgen, heeft de gemeente samen met Centrummanagement Deurne dertien nieuwe plantenbakken geplaatst in de Torenstraat en Wever. Ook zijn voorbereidingen getroffen voor de vergroening van het Martinetplein en de Posthoek.

De gemeente Deurne heeft de ambitie om het centrum te veranderen in een gebied dat niet alleen bestaat uit winkels en horeca, maar uit een mix van wonen, werken, winkelen en verblijven.

‘Place to be’
Het centrum moet volgens de gemeente veranderen van een ‘place to buy’ naar een ‘place to be’. De vergroening die nu plaatsvindt is één van de middelen die worden ingezet bij het verbeteren van de kwaliteit van de openbare ruimte. “Hiermee maken we van het centrum steeds meer een plek waar het niet alleen leuk is om te winkelen, maar ook om te wonen, te werken en om te verblijven”, geeft de gemeente aan.

Sfeer en beleving
De Wever en Torenstraat worden nu aangekleed met dezelfde soort bloembakken als een paar jaar geleden werden geplaatst in de Schuifelenberg. “Dit heeft veel sfeer en beleving toegevoegd aan het centrum. Daarom hebben we besloten deze bloembakken ook te plaatsen in de Wever-Torenstraat. We leggen een relatie met de Peel doordat gekozen is voor beplanting die ook in de Peel voorkomt”, legt de gemeente uit.

Tuinpad
Ook het Martinetplein en de Posthoek moeten groener worden waarbij het ontwerp van ‘het tuinpad van mijn vader’ als basis dient. “Daarbij wordt rekening gehouden met de doelen op het gebied van duurzaamheid, nieuwe technologie, klimaatadaptatie en biodiversiteit. Vanwege het bouwverkeer kunnen we hier pas mee starten nadat de verbouwing van het gemeentehuis klaar is”, meldt de gemeente.

Het water geven van de planten zal worden uitgevoerd door stichting ORO. Hierover hebben Centrummanagement Deurne en ORO afspraken gemaakt.

Foto: gemeente Deurne (op de foto: Centrummanager Peter Thijssen en wethouder Marinus Biemans)

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen