17.7 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneBambino’s van ZSV vieren 15-jarig bestaan; het eerste stapje naar een mogelijke...

Bambino’s van ZSV vieren 15-jarig bestaan; het eerste stapje naar een mogelijke voetbalcarrière

Voetbalclub ZSV Zeilberg vierde onlangs het 15-jarig bestaan van het Bambino-voetbal. Hierbij worden jongens en meisjes van 4 tot 6 jaar getraind. Het initiatief werd destijds genomen door John Koolen en John Elbers. Zij waren ook de trainers van de eerste lichting jonge voetballers. 

Twee Bambino’s van de eerste lichting zijn nog actief op het veld voor ZSV. Zo voetbalt Mart Geus in ZSV 8 en maakt Daan Matheij deel uit van de herenselectie van de Zeilbergse club. Zij waren een aantal jaar geleden ook de trainers van de Bambino’s. 

Voetbalcarrière
De opleiding voor jonge voetballers bij ZSV blijkt een goede basis die zelfs kan leiden tot een profcontract, zo bleek begin deze maand. Diego van Zutphen die zijn voetbalcarrière startte bij ZSV en zijn eerste competitiewedstrijden speelde bij de F-jes, tekende onlangs bij VVV-Venlo. In het Covebo Stadion De Koel zette hij zijn handtekening onder het contract dat loopt tot de zomer van 2026, met een optie voor nog een extra seizoen. De nu 19-jarige Van Zutphen heeft zich in een paar jaar tijd ontwikkeld van Bambino-speler bij ZSV tot profspeler bij de Venlose club.

Op dit moment oefenen de Bambino’s op woensdagavond van 18.15 uur tot 19.15 uur onder leiding van trainers Ruben Welten en Willem Rovers. Marie-Louise Slaats is als coördinator van de Bambino’s ook regelmatig op het Sportpark te vinden. “De Bambino’s zijn een enthousiaste groep jongens én meiden die elke week graag komen trainen. Er komen regelmatig nieuwe leden bij, dus de groep wordt steeds groter en gezelliger”, aldus de voetbalclub. 

Eerste wedstrijd
Tijdens de training worden onderling partijtjes gespeeld en een aantal weken geleden vond voor de ZSV-Bambino’s zelfs al hun eerste wedstrijd plaats tegen Liessel. Daarnaast spelen ze af en toe ook een toernooitje tegen andere verenigingen om de overgang naar het spelen van een competitie op zaterdag een stuk gemakkelijker te maken. 

Alle kinderen die op een ongedwongen en laagdrempelige manier kennis willen maken met voetballen en met de club ZSV kunnen vrijblijvend komen kijken op de trainingsavond. Ouders kunnen ook een afspraak maken voor een proeftraining door een email te sturen naar proeftrainen@zsvzeilberg.nl.

Foto: ZSV

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen