14.9 C
Deurne
donderdag 13 juni 2024
Home- DeurneDeurnese dansers schitteren bij Europese Kampioenschappen in Duitsland

Deurnese dansers schitteren bij Europese Kampioenschappen in Duitsland

De dansers van coach Enya Kwerreveld hebben afgelopen weekend in het Duitse Kalkar verschillende medailles in de wacht weten te slepen. Ze vochten zich door de verschillende rondes en uiteindelijk wisten een aantal van de Deurnese dansers het tot de finale op zondag te schoppen.

Joey Kaag eindigde zelfs maar één plek verwijderd van de positie dat hij zichzelf Europees kampioen mocht noemen. Naast het zilver voor Kaag pakten Nick Damen en Aniek de Vries samen brons pakten als duo in de U18 Advanced categorie. Kaag, Damen en De Vries werden als 4MOVEMENT ook nog eens derde in de O18 open categorie. Ook was er een bronzen medaille voor Jedi Hullegie en Djena van den Heuvel in de U18 Intermediate.

Jedi en Djena kwamen daarnaast nog erg dichtbij andere medailles. Jedi werd vierde in O18 Advanced solo en Djena pakte een vijfde plek in de U18 Novice categorie. Samen werden ze met Tess Janssen als groep No Distance ook nog zesde in de O18 open categorie.

Voor de komende tijd gaan de dansers eerst wat dichterbij huis hun kunsten laten zien in de show Beyond The Frame op 8 juni in Cultuurcentrum Deurne. Dit door Enya Kwerreveld geproduceerde theaterstuk gaat over de moderne wereld vol social media, maar vooral ook over jezelf zijn en het ontdekken van wat jou uniek maakt. Daarna staat het WK in het Engelse Blackpool voor de Deurnese dansers op de agenda.

Lees ook: Danscoach Enya Kwerreveld doorbreekt geijkte trends in eigen theatershow: ‘Gaat om wat jou uniek maakt’

Foto’s: B-Trained

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen