10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneBasisscholen Deurne spelenderwijs aan de slag met duurzaamheid

Basisscholen Deurne spelenderwijs aan de slag met duurzaamheid

De basisscholen in Deurne hebben donderdag 10 oktober tijdens de Dag van de Duurzaamheid Onderwijs het spel ‘Go Goals’ ontvangen. Met dit spel kunnen leerlingen op een leuke en leerzame manier kennis maken met de duurzaamheidsdoelen tot 2030.

Het maakt de kinderen bewust van vragen als, hoe duurzaam is de leerling zelf bezig? Thuis, in de eigen omgeving? Hoe duurzaam is de gemeente Deurne? En hoe duurzaam is Nederland?

Wereldwinkel Deurne

‘Go Goals’ is een initiatief van De Wereldwinkel Deurne in samenwerking met Team Deurne 2030. Ook de gemeente Deurne steunt dit initiatief. Wethouder Duurzaamheid, Marinus Biemans bood het spel donderdag aan op basisschool De Brigantijn en las een stukje voor aan de kinderen.

Team Deurne 2030

In de gemeente Deurne zetten veel partijen zich in voor een duurzame samenleving. Inwoners, bedrijven, organisaties, scholen en de gemeente werken hierbij samen. Eén van deze partijen is Team Deurne 2030. Dit team wil organisaties verbinden en mensen ondersteunen die in of vanuit Deurne werken aan één of meerdere global goals.

Duurzame Ontwikkelingsdoelen

De Verenigde Naties (VN) hebben in hun voorstel voor een nieuwe mondiale agenda zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen opgesteld. In het Engels: Sustainable Development Goals (SDG). De zeventien doelen zijn geformuleerd om de wereld tot ‘een betere plek te maken in 2030’. Ook in de gemeente Deurne wordt door verschillende instanties hard gewerkt om stap voor stap invulling te geven aan deze doelen:

 1. Geen armoede in Deurne
 2. Geen honger in Deurne
 3. Goede gezondheid en welzijn in Deurne
 4. Kwaliteitsonderwijs in Deurne
 5. Gendergelijkheid in Deurne
 6. Schoon water en sanitair in Deurne
 7. Betaalbare en duurzame energie in Deurne
 8. Waardig werk en economische groei in Deurne
 9. Industrie, innovatie en infrastructuur in Deurne
 10. Ongelijkheid verminderen in Deurne
 11. Duurzame steden en gemeenschappen in Deurne
 12. Verantwoorde consumptie en productie in Deurne
 13. Klimaatactie in Deurne
 14. Leven in het water in Deurne
 15. Leven op het land in Deurne
 16. Vrede, justitie en sterke publieke diensten in Deurne
 17. Partnerschap om doelstellingen te bereikbare in Deurne

Vooral voor kinderen is een duurzame samenleving belangrijk omdat zij in de toekomst een plek verdienen waar het prettig is om te leven. Met het spel ‘Go Goals’ worden de kinderen gemotiveerd om na te denken over de zeventien duurzame doelen en kunnen ze hier op een speelse manier kennis mee maken.

Foto: Facebook Marinus Biemans – gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen