13.1 C
Deurne
woensdag 4 oktober 2023
Home- DeurneEerste vakantiegangers melden zich bij De Bikkels in Vlierden

Eerste vakantiegangers melden zich bij De Bikkels in Vlierden

Sinds 1 oktober is Bospark De Bikkels weer open voor recreatieve verhuur en afgelopen week arriveerden de eerste bezoekers voor een vakantieverblijf tijdens de herfstvakantie. Het park werd begin dit jaar gesloten door Roompot Vakanties toen onderhandelingen over de huisvesting van arbeidsmigranten vastliepen.

Maar die situatie veranderde nadat Roompot, de gemeente en Samen Vlierden tot een overeenkomst konden komen. Er werd onder meer afgesproken dat in totaal 101 arbeidsmigranten voor een periode van maximaal 1¾ jaar op een afgescheiden gedeelte van het park worden gehuisvest. Op dinsdag 17 september heeft de gemeenteraad ingestemd met de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten op Bospark De Bikkels.

Bestemmingsplan

Het college van burgemeester en wethouders heeft een omgevingsvergunning verleend voor het tijdelijk afwijken van het bestemmingsplan. Verder is voor de huisvesting van arbeidsmigranten een exploitatievergunning verleend. Roompot is op dit moment in gesprek met de individuele eigenaren om met hen tot overeenstemming te komen over de restyling van hun woningen.

Restyling

Roompot gaat Bospark De Bikkels in Vlierden restylen tot Naturepark De Peel wat zal duren tot de zomer van 2021. Voor de financiering van deze renovatiewerkzaamheden is een oplossing gezocht, waar de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten op een deel van het park onderdeel van uitmaakt. Roompot, Samen Vlierden en gemeente Deurne hebben gezamenlijk een overeenkomst getekend waarin afspraken zijn vastgelegd over de restyling van het vakantiepark en de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten.

Tijdens de verbouwing is het park in beperkte mate geopend voor vakantiegangers. Volgende maand wordt ook een parkmanager aangesteld.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen