10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- St. JozefparochieBasisschool D’n Bogerd in St. Jozefparochie Deurne viert 100-jarig bestaan

Basisschool D’n Bogerd in St. Jozefparochie Deurne viert 100-jarig bestaan

Naar school gaan in de St. Jozefparochie kan al honderd jaar bij basisschool D’n Bogerd. Al sinds 1922 wordt op die plek in Deurne onderwijs gegeven. Dat gaan de leerlingen en leraren vieren met een feestweek van maandag 16 mei tot en met vrijdag 20 mei.

Tijdens de viering zijn er verschillende activiteiten voor de kinderen en de week wordt afgesloten met een grote reünie voor iedereen die ooit naar school ging bij D’n Bogerd.

Beginjaren
De school in de St. Jozefparochie was in de beginjaren een openbare lagere school. In 1937 en 1938 veranderde dit in een meisjes- en jongens school onder toeziend oog van de Rooms-katholieke Kerk. De jongensschool werd vanaf dat moment de Sint Jozefschool genoemd.

Nieuwe gebouwen
In 1972 kwamen er twee nieuwe gebouwen. De jongensschool ging toen verder als de Springplank zoals nu de inpandige gymzaal ook heet en de meisjesschool kreeg de naam De Beukelaar. In 1985 ging het lager onderwijs samen met het kleuteronderwijs en ontstond de basisschool D’n Bogerd die inmiddels dus al voor honderd jaar onderwijs zorgt in de St. Jozefparochie.

Meer informatie over het 100-jarig bestaan van de school, de feestweek en de reünie vind je op de speciale Facebookpagina 100 jaar D’n Bogerd.

Foto: Basisschool D’n Bogerd

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen