11.6 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- ZeilbergBasisschool Zeilberg neemt afscheid van meneer Walter; ‘Onze steun en toeverlaat’

Basisschool Zeilberg neemt afscheid van meneer Walter; ‘Onze steun en toeverlaat’

Met een erehaag namen leerlingen en leraren van Basisschool Zeilberg donderdag afscheid van ‘hun’ meneer Walter van Hout. Hij kreeg de ‘Gouden Hamer’ overhandigd als dank voor de 50 jaar die hij aan de school verbonden is geweest als vrijwilliger.

Op de onderwijsinstelling is meneer Walter voor iedereen al jaren een begrip. De nu bijna 80-jarige Van Hout raakte bij Basisschool Zeilberg betrokken nadat zijn oudste dochter de school bezocht.

Verbouwing
Hij kwam in het bestuur terecht en was één van de oprichters van de oudervereniging. Ook zat hij in de medezeggenschapsraad (MR) van de basisschool. In de jaren ’90 heeft hij samen met vele andere Zeilbergers de school geholpen met de verbouwing van het pand.

Nog steeds, na 50 jaar vrijwillige inzet, was meneer Walter vijf ochtenden per week bezig met werkzaamheden als reparaties, kopiëren, lamineren, boodschappen doen, het oud papier verzamelen en het opruimen van rommel.

Opgewekt humeur
“Hij is onze steun en toeverlaat geweest als het gaat om conciërge-achtige dingen”, zegt directeur Yvonne Neervens van Basisschool Zeilberg. “Dat deed hij steeds met een opgewekt humeur. Ook voor de kinderen is meneer Walter al 50 jaar een begrip. Wij zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor Basisschool Zeilberg heeft betekend!”

In 2015 kreeg Van Hout een koninklijke onderscheiding voor zijn vele vrijwilligerswerkzaamheden. Donderdag werd er bij de Zeilbergse basisschool in kleine kring afscheid van hem genomen.

Foto’s: Basisschool Zeilberg

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen