24.9 C
Deurne
zaterdag 20 juli 2024
Home- DeurneBasisschoolleerlingen Aventurijn gaan strijd aan met elektronisch afval bij E-waste Race

Basisschoolleerlingen Aventurijn gaan strijd aan met elektronisch afval bij E-waste Race

Samenwerkingsschool De Aventurijn in Deurne is één van de tien basisscholen uit de regio die vier weken lang meedoet met de E-waste Race. De leerlingen zijn deze week begonnen om zoveel mogelijk kapotte elektronische apparaten in te zamelen.

De leerlingen van groep 7/8 van de Deurnese school hebben eerst uitleg gekregen over de wedstrijd en hebben onder meer een gastles gekregen van een afval-expert. Nu gaan ze zelf aan de slag met inzamelen en zijn ze nog op zoek naar bijvoorbeeld oude mobiele telefoons, dvd-spelers, computers, wekkers of kabels. Eigenlijk alle elektronisch afval met een stekker of plek voor een batterij.

Duurzame wereld
“Heb je thuis elektronisch afval, dan kun je dat aanmelden op ewasterace.nl of contact opnemen met basisschool Aventurijn via telefoonnummer 0493-312660. De apparaten moeten in containers passen, dus geen koelkasten en grote tv’s”, zegt leerkracht Jeroen Vrijnsen van De Aventurijn.

Tijdens de race leren de leerlingen over E-Waste, de schaarste van grondstoffen en de oplossingen om E-Waste te repareren, te hergebruiken of te recyclen. “In elektronisch afval zitten veel herbruikbare materialen en grondstoffen. Zo kunnen we zorgen voor een meer circulaire economie en bijdragen aan een duurzame wereld”, zegt Vrijnsen.

De E-waste Race duurt tot en met donderdag 5 oktober en wordt georganiseerd door Race Against Waste en Blink Afvalverwerking. In Deurne doen naast de leerlingen van De Aventurijn, ook kinderen van de Gerardusschool mee met de wedstrijd.

Foto: Samenwerkingsschool De Aventurijn

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen