21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneDeurnese chefkok en leerlingen IVO Deurne serveren eerste Wereldmaaltijd

Deurnese chefkok en leerlingen IVO Deurne serveren eerste Wereldmaaltijd

Op initiatief van vrijwilligers van Platform Global Goals Deurne wordt op maandag 9 oktober voor het eerst een wereldmaaltijd geserveerd voor de inwoners van Deurne. Het driegangendiner vindt plaats in het Hub van Doornecollege en wordt bereid door chefkok Roel Verhees van restaurant Clouds in Deurne, in samenwerking met docent René Teeuwen van IVO Deurne en zijn leerlingen van de opleiding Horeca, Bakkerij, Recreatie (HBR).

“Er wordt door iedereen al met veel enthousiasme gewerkt aan de voorbereidingen van de eerste Wereldmaaltijd”, melden de leden van de werkgroep die de kok, de ondernemer, het onderwijs en de VMBO-leerlingen en -docenten bij elkaar heeft gebracht Ook de bibliotheek in het Huis voor de Samenleving zal aandacht besteden aan het initiatief.

Wereldvoedseldag
De Wereldmaaltijd is gekoppeld aan Wereldvoedseldag op 16 oktober. Die dag wordt jaarlijks wereldwijd gevierd door een maaltijd te bereiden en die samen te delen. “Omdat 16 oktober in de herfstvakantie valt en de school dan dicht is, is er voor 9 oktober gekozen. Het doel is om samen een smakelijke betaalbare maaltijd  te bereiden voor de inwoners van de gemeente Deurne”, vertellen de vrijwilligers van de werkgroep Wereldmaaltijd.

Ze leggen uit dat de Wereldmaaltijd wordt geserveerd om te laten zien dat er mogelijkheden zijn om de verdeling van het voedsel in de wereld anders te laten verlopen. Er wordt volgens de werkgroep van Platform Global Goals Deurne wereldwijd eigenlijk voldoende voedsel geproduceerd voor iedereen: “Bij een andere verdeling van de wereldvoedselproductie, zou er minder honger in de wereld zijn. Voldoende voedsel voor iedereen op de wereld is een belangrijk thema voor iedere wereldburger nu en in de toekomst.” De werkgroep heeft het voornemen om in Deurne ieder jaar een Wereldmaaltijd aan te bieden.

De kaartverkoop voor de maaltijd start op dinsdag 19 september bij Rozemarijn en Thijm in de Stationsstraat 6a in Deurne. De prijs per persoon is 10 euro. Op maandag 9 oktober wordt de Wereldmaaltijd geserveerd van 17.30 tot 19.00 uur in het Hub van Doornecollege aan de Vloeieindsedreef 1 in Deurne.

17 doelen
Er wordt op de avond ook informatie gegeven over de Global Goals in de lokale gemeenschap. “De 17 doelen voor de wereld bieden voor iedereen wel iets waar je aan mee kunt doen. Veel mensen werken al met één of meerdere goals”, zeggen de leden van Platform Global Goals Deurne. Meer informatie vind je op www.globalgoalsindeurne.nl.

Foto: Platform Global Goals Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen