5.4 C
Deurne
zondag 21 april 2024
Home- DeurneBasisschoolleerlingen bijeen voor lokale rondes van De Nationale Voorleeswedstrijd in Deurne

Basisschoolleerlingen bijeen voor lokale rondes van De Nationale Voorleeswedstrijd in Deurne

Leerlingen van veertien basisscholen komen dinsdag 31 januari samen in het Cultuurcentrum in Deurne voor de lokale rondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. Verdeeld over twee rondes laten alle schoolkampioenen uit groep 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Deurne hun voorleestalent zien en vooral horen.

Bij De Nationale Voorleeswedstrijd die inmiddels 30 jaar bestaat, hebben meer dan 3.000 basisscholen uit heel Nederland hun eigen kampioenen aangemeld voor deze dertigste editie van het evenement.

Lokaal voorleeskampioen
De winnaars mogen zich ‘lokaal voorleeskampioen’ noemen en gaan door naar de regionale finale. Daarna volgt de provinciale finale die op zaterdag 1 april gehouden wordt in het Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle. De winnaar van de provinciale finale zal Noord-Brabant vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 24 mei in Utrecht.

In de gemeente Deurne zal de lokale ronde plaatsvinden op dinsdag 31 januari in het Cultuurcentrum aan het Martinetplein. De voorleeswedstrijd duurt van 08.30 en tot ongeveer 12.30 uur. De eerste ronde is van 08.45 tot 10.00 uur en de tweede ronde vindt plaats van 10.30 tot 11.45 uur. Aansluitend is er de finale tussen de winnaars van beide rondes.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen