5.5 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneBasisschoolrestaurant Bron Appetit opent deze week twee keer haar deuren

Basisschoolrestaurant Bron Appetit opent deze week twee keer haar deuren

Op openbare basisschool de Bron in Deurne werd in 2015 een restaurant gerealiseerd. Een aantal malen per jaar vinden daar culinaire activiteiten plaats, voor een wisselende doelgroep. Door de kinderen op deze manier aan het werk te zetten, ontwikkelen zij ondernemende en verbindende vaardigheden in een veilige omgeving.
Voor deze week staan er maar liefst twee openingsdagen op de planning.

Canadese collega’s
Gisteren was de eer aan een groepje Canadese onderwijscollega’s. Zij zijn op werkbezoek om samen met stichting platOO en OBS Helmond de mogelijkheid van ‘inclusief onderwijs’ te bekijken. Ze konden in het restaurant genieten van een lunch die werd bereid en geserveerd door acht kinderen uit de bovenbouw. Vier kinderen verzorgden het eten, de overige vier waren ervoor verantwoordelijk dat het de gasten aan niets ontbrak. De kinderen hadden zich goed voorbereid op de komst van hun eerste buitenlandse gasten door alvast belangrijke Engelse woorden op te zoeken. De Canadezen waren aangenaam verrast door deze gastvrijheid.


Nationale pannenkoekdag
Komende vrijdag zal het een groep opa’s en oma’s zijn die in de watten wordt gelegd in Bron Appetit. Het is dan nationale pannenkoekdag, daarom mogen zij genieten van deze lekkernij op de school van hun kleinkind(eren). Aan animo geen gebrek want het aantal aanmeldingen voor deze activiteit is groter dan de ruimte in het restaurant.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen