7.7 C
Deurne
dinsdag 23 april 2024
Home- DeurnePersonenauto BMW X5 gestolen in Vlierden

Personenauto BMW X5 gestolen in Vlierden

Afgelopen nacht werd een BMW X5 weggenomen vanaf een woning aan de Vlierdenseweg in Vlierden. Het gebeurde tussen 01.40 uur en 03.20 uur. 

De BMW is grijs van kleur en voorzien van het kenteken NH-271-G. Mensen die iets hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met het telefoonnummer 0900-8844. Of Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-0700.

Populair

De X-5-serie van BMW is bij autodieven erg geliefd. Het is niet de meest gestolen auto in Nederland maar hij komt wel voor in de lijst met meest populaire auto’s bij het dievengilde. Hoewel het aantal gestolen auto’s al jaren afneemt, worden bepaalde merken wel steeds meer gestolen. Vooral bezitters van Audi’s, VW’s en BMW’s zijn vaak de pineut. De Audi A5 staat boven aan het verlanglijstje van autodieven waarmee het relatief gezien het meest gestolen autotype is. In absolute diefstalaantallen wint de Volkswagen Golf. Ook in de top 15 diefstalrisico staan BMW’s 1-, 3- en 5-serie, Volkswagens Polo, Golf en Up en de Audi A3 en A4.

Smartkey

Steeds vaker ziet de politie dat nieuwere auto’s met een smartkey worden gestolen met behulp van een transponder. Met deze truc kunnen criminelen in de buurt van je voordeur het signaal van je autosleutel oppikken en doorsturen naar een ontvanger bij de auto, zodat de auto denkt dat de sleutel in de buurt is en de ‘keyless entry’ en startknop van de auto werken. Politie en autodealers adviseren om een smartkey zeker 6 meter van de voordeur te leggen en ook de reservesleutel niet te dicht in de buurt van de auto op te bergen.

Koekblik

Een andere tip is je smartkey bewaren in een koekblik. Deze zorgt door de metalen behuizing voor een soort van ‘Kooi van Faraday’ waardoor het signaal van de sleutel niet naar buiten kan zenden. Criminelen kunnen het dan niet opvangen en versterken. Er zijn tegenwoordig ook sleutelhoesjes te koop waarbij de binnenkant van metaalfolie is voorzien. Dat heeft hetzelfde effect als een metalen kooi.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen