17.6 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- HelenaveenBeloning en aandacht op tv voor moord Jan van Mullekom leveren nog...

Beloning en aandacht op tv voor moord Jan van Mullekom leveren nog geen gouden tip op

Het uitloven van een beloning van 15.000 euro door het Openbaar Ministerie (OM) en de aandacht op tv voor de gewelddadige woningoverval en dood van Jan van Mullekom uit Helenaveen heeft nog niet de gouden tip opgeleverd waarmee de zaak definitief kan worden opgehelderd.

Tv-programma’s Opsporing Verzocht en Bureau Brabant behandelden deze week beiden de zaak van de 47-jarige pluimveehouder die op 11 juli 2022 zwaar werd toegetakeld in zijn eigen woning aan de Lagebrugweg in Helenaveen en later in het ziekenhuis overleed aan zijn verwondingen.

15.000 euro
“Bijna twee jaar onderzoek en meerdere malen aandacht in opsporingsprogramma’s heeft de zaak nog niet kunnen oplossen. Er moeten mensen zijn die meer weten”, zegt de politie. Als extra motivatie om tips te melden, loofde de hoofdofficier van justitie van het OM dinsdag een beloning uit van 15.000 euro voor informatie die leidt naar de daders van de dodelijke woningoverval.

“Er is nog heel veel dat we niet weten en waarvoor we de hulp van de burgers hard nodig hebben. Elk kleine beetje informatie, hoe onbelangrijk het ook mag lijken, kan misschien toch net het stukje van de puzzel zijn dat we zoeken”, meldde de politie eerder tijdens het onderzoek.

Tankstation
Twee jaar geleden deed de politie ook al eens een oproep tot het melden van tips in meerdere talen, omdat er in de omgeving van Helenaveen veel mensen wonen en werken uit bijvoorbeeld Polen, Litouwen en Oekraïne. De politie gaf toen aan dat deze personen in hun eigen taal werden benaderd omdat ze de Nederlandse taal niet machtig zijn, maar misschien wel informatie hebben die kan helpen in het onderzoek.

Er werden toen ook mogelijke getuigen gezocht die tussen zondag 10 juli 2022 om 19.00 uur en maandag 11 juli 2022 om 08.00 uur in de omgeving van óf bij het Esso Tankstation aan de A67 waren geweest. Dit in verband met een mogelijke vluchtroute van de dader(s) die vanaf de Lagebrugweg uitkomt bij het nabij gevestigde tankstation.

Mensen met tips kunnen zich melden door contact op te nemen met het team criminele inlichtingen op telefoonnummer 0492-394135 of via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem informatie doorgeven kan via 0800-7000 of online op meldmisdaadanoniem.nl.

Lees ook: Nieuwsdossier – Moord Jan van Mullekom

Foto: Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen