15 C
Deurne
dinsdag 24 mei 2022
Home- DeurneBenny Munsters nieuwe lijsttrekker CDA Deurne bij gemeenteraadsverkiezingen 2022

Benny Munsters nieuwe lijsttrekker CDA Deurne bij gemeenteraadsverkiezingen 2022

Tijdens de algemene ledenvergadering van CDA Deurne op donderdag 18 november is Benny Munsters unaniem verkozen tot lijsttrekker van de politieke partij. Tegelijkertijd is de koers van CDA Deurne uitgezet voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Munsters is al enkele jaren actief als raadslid bij de Deurnese tak van het CDA. Hij wordt binnen de partij omschreven als iemand die zeer gemotiveerd is op verschillende gebieden: “Benny heeft inmiddels enige tijd ervaring in de gemeentelijke politiek. Binnen vele lopende dossiers heeft hij samen met de fractie een drive ontwikkeld om te willen weten wat er bij mensen leeft,  het te begrijpen en er iets mee te doen.”

Kleuterschool
Naast de politiek is Benny Munsters (39) eigenaar van het architectenbureau ‘.EU architecture and urbanism’. Hij is vader van twee kinderen, Willem (6) en Anne (4) en woont samen met Jeannette en de kinderen in de door hen gerestaureerde kleuterschool aan de Blasiusstraat in de Zeilberg.

Landelijke CDA
In juni haalde CDA Deurne het landelijke nieuws doordat ze afstand namen van het handelen van het landelijke CDA. Munsters geeft aan dat de naam van de partij ongewijzigd blijft maar dat er wel een eigen richting wordt gekozen: “Onze naam blijft CDA Deurne, omdat de uitgangspunten van het CDA ons houvast blijven bieden bij onze keuzes. Wij staan voor een samenleving waarin mensen naar elkaar omzien, waarin iedereen zijn talenten inzet en waarbij we de omgeving op een goede manier beheren en doorgeven”.

Voorbeeld
CDA Deurne hoopt dat hun koers als een voorbeeld kan werken richting de landelijke partij in Den Haag. “De politiek staat steeds verder af van de mensen. Wij zien bij landelijke collega’s, maar ook in Deurne, dat inwoners onvoldoende serieus genomen worden en dat in onmogelijkheden gedacht wordt in plaats van in kansen. Als CDA Deurne kiezen wij voor een duidelijke koerswijziging waarin we steeds opnieuw laten zien dat er zoveel meer kan door mensen weer centraal te stellen”, legt de kersverse lijsttrekker Munsters uit.

Foto: CDA Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen