9.7 C
Deurne
zaterdag 9 december 2023
Home- DeurneBert Augustus Ridder Orde van Oranje Nassau

Bert Augustus Ridder Orde van Oranje Nassau

Bert Augustus, Deurne, 65 jaar, zet zich vanaf 1989 tot op de dag van vandaag in voor de campanologie en muziek, in het bijzonder kerkorgels en carillons. Bert Augustus trad in 1989 in dienst bij Eijsbouts als campanoloog en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een alom gewaardeerde autoriteit op het gebied van klokken en beiaarden.

Hij heeft een zeer wezenlijke bijdrage geleverd aan de verbreding en verdieping van de campanologie als wetenschap. Vanaf 1991 is Bert Augustus als vrijwilliger actief bij het Museum Klok en Peel. Zijn bijzondere expertise als campanoloog is van grote betekenis voor de inhoudelijke kwaliteit van het museum. Met zijn enorme kennis over klokken, zijn muzikaliteit en zijn enorme wereldwijde netwerk draagt hij voor een heel groot deel bij aan het succes van Museum Klok en Peel. Ook in de rest van zijn vrije tijd zet hij zich in voor klokken, orgels en carillons. Vanaf 2002 is hij organist van het Smitsorgel in de St. Martinuskerk van Sint Oedenrode.

Daarnaast is hij beheerder van het historische orgel en carillon van de kerk. Datzelfde doet hij vanaf 2011 in de Willibrorduskerk in Deurne. Daarnaast is hij als lid van de werkgroep Concertcyclus Willibrorduskerk Deurne medeorganisator van de maandelijkse concerten die in de Willibrorduskerk plaatsvinden. Vanaf 2014 maakt hij deel uit van het bestuur van De Nederlandse Gregoriusvereniging. Deze vereniging behartigt de belangen van de rooms-katholieke kerkmusici (koorzangers, dirigenten en organisten) in het bisdom Den Bosch. Hij is met zijn enorme kennis over orgels en klokken van onschatbare waarde voor de vereniging en in het verlengde daarvan voor alle kerkbesturen en organisten in het Bisdom Den Bosch.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen